Miroslava B. (58) z Břeclavi: Poštou mi přišlo vlastní parte! Už si lze pojistit i vlastní pohřeb! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Miroslava B. (58) z Břeclavi: Poštou mi přišlo vlastní parte! Už si lze pojistit i vlastní pohřeb!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Aha – Marek Pátek, ara)

Uschlé květiny, smuteční citát a to vše na kanárkově žlutém papíře. Takový dáreček nachází s hrůzou ve svých schránkách klienti České pojišťovny! Když psaní došlo paní Miroslavě B. (58) z Břeclavi, stejně jako ostatní si myslela, že jde o nejapný žert.

..

V dopise klientům totiž kromě stručného doporučení: »Zajistěte si důstojný pohřeb« a adresy z druhé strany nejsou žádné jiné informace. Žádné vysvětlení toho, proč jim dopis vůbec došel. „Když jsem obálku otevřela, nevěděla jsem, co si mám myslet. Nejsem navíc ani tak stará, aby mě někdo házel do starého železa nebo mě připravoval na pohřeb!“ rozčiluje se Miroslava, která má před důchodem a na přípravu svého pohřbu rozhodně nepomýšlí.

O tom, že jde o blbou legraci, svědčil i vzhled samotného letáku. „Vypadalo to, jako kdyby si to někdo vytiskl doma na tiskárně a spíchl celý text horkou jehlou,“ říká břeclavská rodačka.

O vtip se ale nejednalo. Jak záhy zjistila, telefonní čísla na letáku jsou opravdu z přepážky České pojišťovny. „Neumím si představit, jak na takový dopis mohli reagovat třeba staří a nemocní lidé,“ dodává rozhořčeně.

Česká pojišťovna se k této podezřelé nabídce zatím nechce vyjadřovat. „Představení nového produktu proběhne v úterý. Do té doby nemohu poskytnout žádné informace,“ uvedl jen mluvčí pojišťovny Václav Bálek. V pozvánce na představení produktu se jen píše: »Jde o novinku, u které je od samotného počátku pojištění zřejmé, že k pojistné události nakonec dojde...«

Kliknutím zvětšete
Co si také můžete ještě pojistit?
  • Pojištění slunečného počasí: speciální pojištění proti špatnému počasí o dovolené, na jehož základě dostane klient zpátky z ceny dovolené až 400 EUR (10 400 Kč), pokud z týdne proprší alespoň 4 dny.
  • Pojištění psa: svého mazlíčka můžete pojistit nejen proti smrti, ale i škodě, kterou by mohl způsobit.
  • Pojištění řidičáku: lze se pojistit proti odebrání řidičáku po dosažení 12 trestných bodů. Z pojistky se pak hradí náklady na náhradní dopravu po celou dobu, kdy řidičák nemáte.
  • Pojištění školáků: úrazy či škody, které vzniknou během vyučování.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.