Průšvihypolicistů: Paroubek bude trestat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Průšvihypolicistů: Paroubek bude trestat!

Premiér Jiří Paroubek
Premiér Jiří Paroubek (: ČTK)

PRAHA – Ne tři měsíce, ale rok bez řidičského průkazu! Takový trest chce pro policejního prezidenta Vladislava Husáka premiér Jiří Paroubek (ČSSD). Premiérovi totiž došla trpělivost s dopravními přestupky, které dělají policisté.

A Husák to má odnést za všechny. Policejního prezidenta přistihla Mladá fronta DNES, jak jede služebním vozem rychlostí 190 km/h na dálnici. Krátce na to šéf dopravního inspektorátu ve FrýdkuMístku Michael Čaš naboural v opilosti do jiného vozu a zranil ženu a dítě. A celou situaci korunoval ministr vnitra František Bublan. Jeho řidič totiž po dálnici D1 jel rychlostí 170 km za hodinu.

Na Bublana má ovšem Paroubek jiný metr. Bublan totiž jako jediný z těch, kteří vážně porušili dopravní předpisy, žádný trest nedostane. Jednak řídil člen ochranky a jednak se ministr schovává za výmluvu, že vůz zrychlil až ve chvíli, kdy ochranka zjistila, že vůz někdo sleduje. Služební automobil s ministrem totiž natočil jeden z řidičů přímo na dálnici. A aby nebylo absurdit málo, tak potrestaným bude právě řidič, který záznam pořídil, a to za překročení nedovolené rychlosti…

„Děláme to kvůli tomu, aby za policejními vozy nejezdili vysokou rychlostí ostatní řidiči,“ uvedl šéf ochranky ministerstva vnitra Lubomíř Kvíčala.

Už téměř uzavřen je případ frýdeckomísteckého ředitele dopravního inspektorátu Michaela Čaše. Ten o víkendu v Ostravě v opilosti naboural a zranil ženu a dítě. Po nehodě však tvrdil, že vůz neřídil. Vyšetřování prokázalo, že opravdu řídil opilý! Podle ministra vnitra Františka Bublana jsou pro tento závěr i důkazy. Svědci jednoznačně potvrdili, že Čaš automobil skutečně řídil a pokusil se od nehody dokonce ujet. Čaš u policie končí.

Husák: Podřídím se

Policejní prezident Vladislav Husák byl novou aktivitou premiéra Paroubka očividně zaskočen. Podle předsedy vlády by totiž měl být kvůli tomu, že byl přistižen, jak jede po dálnici rychostí 190 km/h, zbaven řidičáku na celý rok. Husák už sám odevzdal řidičský průkaz na tři měsíce. Další průšvihy policistů za volantem však premiéra vyprovokovaly k razantnějšímu požadavku na trest. A co na to policejní prezident Husák?

Pane prezidente, nemáte pocit, že jste trochu doplatil na případ šéfa frýdeckomísteckého dopravního inspektorátu Michaela Čaše a ministra vnitra Františka Bublana?
„Nezlobte se, ale já se k tomu nechci vyjadřovat.“
Takže pokud padne nějaké rozhodnutí a vy budete muset na rok odevzdat řidičské oprávnění, tak se podřídíte?
„Tak to je naprosto samozřejmé.“
Zaskočilo vás prohlášení premiéra, že váš původní trest je příliš mírný a že byste měl řidičák odevzdat na rok?
„Nezlobte se, ale já se k případu už nebudu vyjadřovat.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.