Chlapec (16) uhořel,bratr se na to díval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chlapec (16) uhořel,bratr se na to díval!

Zahradní chatka nedokáže ohni odolávat dlouho. Během pár minut se většinou ocitne v plamenech.
Zahradní chatka nedokáže ohni odolávat dlouho. Během pár minut se většinou ocitne v plamenech. (pro Aha!: Jan VLACH)

VARNSDORF – Hrůzný požár! Čtyři kluci ve věku od 12 do 16 let si chtěli na chatě užít noc bez rodičů. Jenže zahradní chatka o rozměrech 2 x 5 metrů v noci vzplála a v ohni uhořel jeden z mladíků (16). Tragédie byla o to horší, že smrti mladíka přihlížel jeho mladší bratr.

Tragédie v zahradní chatce
Hořely mu šaty i vlasy
Tři kluci skončili v šoku

Mělo to být dobrodružství! Rodiče půjčili dvěma synům a dvěma jejich kamarádům chatku, aby tam přespali. Ještě ve tři čtvrtě na jedenáct večer přijeli raději čtveřici zkontrolovat. Tragédii, která se odehrála dvě hodiny po jejich odjezdu, nikdo nečekal.

Kluci se v chatce zamkli, protože se báli. Uprostřed dřevěné chatky si nechali dohořet svíčku. A to se jim stalo osudným. „Hodinu po půlnoci nám volali, že hoří zahradní chatka v Železné ulici,“ uvedl Petr Huk z operačního střediska hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

Kluci mezitím začali utíkat od požáru, který se šířil od středu místnosti. Jenže ve zmatku narazili na zamčené dveře, proto začali vylézat z okna. Poslední z nich to ale nestihl. „Chytlo na něm nejdříve oblečení a pak vlasy. Kluci se mu snažili pomoci, házeli na něj mokré deky, ale šestnáctiletý chlapec se nadýchal zplodin a na místě zemřel,“ popsal hrůzný zážitek Jiří Sucharda, velitel dobrovolných hasičů, kteří k zásahu přijeli asi čtyři minuty po zavolání.

Zbylí tři hoši byli v šoku převezeni do Lužické nemocnice v Rumburku. Příčinu požáru vyšetřuje policie. „Je to obrovské neštěstí. Chlapci byli romského původu, ale z rodin, které pracují a o děti se vzorně starají. Nikdy neměli žádné konflikty s policií,“ dodal Sucharda. Podle něj chtěli rodiče s dětmi zůstat, ale pravděpodobně kvůli práci nemohli. Proto je ještě přijeli zkontrolovat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.