Hrůza na pouti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hrůza na pouti

Atrakci, na které k nehodě došlo, hlídá policie.
Atrakci, na které k nehodě došlo, hlídá policie. (Aha! – Alexandr Malachovský)

5:00 – Chtěli zažít vzrušení, a skončili v nemocnici! Tak dopadl výlet pro sedm lidí, kteří v sobotu vyrazili na pouť do pražského Břevnova. Pravděpodobně kvůli defektu vypadlo z jedné z atrakcí 7 lidí, z toho pět mladých dívek. S lehčími zraněními skončili v nemocnici.

Neštěstí se stalo na pouti v sobotu krátce před půl devátou večer. Podle prvních informací se poškodila atrakce »visutá létající lavice« a lidé spadli z výšky na zem. Prvotní podezření na komplikovaná zranění se naštěstí nepotvrdila. „Zranění již byli propuštěni z nemocnice, až na jednu osobu, která zůstala v nemocnici po lehkém otřesu mozku na pozorování,“ řekl včera Tomáš Hudera ze Spolku břevnovských živnostníků. Právě tento spolek organizuje Břevnovské posvícení, kterého jsou pouťové atrakce součástí.

Bez zajímavosti není ani fakt, že v prostorách Břevnovského kláštera se v pátek sloužila vzpomínková mše svatá za zastřeleného Václava Kočku mladšího.

„Kategoricky popírám, že by pouťové atrakce měly nějakou souvislost s rodinou Kočkových,“ prohlásil Hudera a dodal, že stejně tak se nepotvrdily informace o lynčování majitele nešťastné atrakce rozzlobenými návštěvníky. „To byl naprosto jiný konflikt, který se odehrál i v jiném prostoru poutě a neměl s atrakcemi nic společného, to se poprali jen návštěvníci mezi sebou,“ vysvětlil předseda spolku.

Příčina nehody je v šetření policie. Ta bude mimo jiné zkoumat technický stav atrakce a také, zda byli účastníci řádně upoutáni v sedadlech. „Technický průkaz a povolení k provozu atrakce jsou platné pro rok 2009,“ uzavřel Tomáš Hudera.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.