Z trabanta zbyla kostra | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Z trabanta zbyla kostra

Z trabanta zbyla doslova jen kostra a očouzená sedadla.
Z trabanta zbyla doslova jen kostra a očouzená sedadla. (pro Aha!: Roman PŮTA)

PRAHA – Perné chvilky zažívali včera časně ráno pražští hasiči. Vyjížděli k hořícímu autu, které chytlo přímo na parkovišti mezi ostatními zaparkovanými vozy.

Perné chvilky zažívali včera časně ráno pražští hasiči. Vyjížděli k hořícímu autu, které chytlo přímo na parkovišti mezi ostatními zaparkovanými vozy. Doslova jen zázrakem žádné z dalších aut nevzplanulo. Nikdo při požáru naštěstí nebyl zraněn.

Ten už si nezajezdí – to si pomysleli hasiči, když dojeli na parkoviště na pražské Jahodnici. V ulici Manželů Dostálových totiž na parkovišti mezi paneláky a rodinnými domky hořel včera ve 4.51 ráno trabant. I přes rychlý zásah zbyla z »kombíka« jen kostra. „Požár jsme museli rychle zlikvidovat. Hrozilo, že by od hořícího auta mohla chytnout ostatní vozidla,“ uvedl jeden ze zasahujících hasičů. Příčina požáru zatím není známá. Jedna z variant je, že trabant mohl zapálit majitel, který se ho chtěl jednoduše zbavit.

Škoda se příliš vysoko nevyšplhá, trabant lze totiž pořídit za pár tisíc. Majiteli tak vznikla škoda spíše historická. „Dnes je trabant raritou a lidé si ho upravují a přestavují třeba na limuzíny nebo terénní auta. Už to není auto k denní potřebě,“ řekl automechanik Miloš Dlouhý.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.