Doma měl 127 ptáků. Za to mu hrozí basa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Doma měl 127 ptáků. Za to mu hrozí basa!

Orel skalní
Orel skalní (: archiv)

BRNO – Celkem 118 živých opeřenců a dalších devět vycpaných. Tolik vzácných, vesměs chráněných ptáků měl doma a ve voliérách muž v Újezdu u Brna. Nelegálně.

Celkem 118 živých opeřenců a dalších devět vycpaných. Tolik vzácných, vesměs chráněných ptáků měl doma a ve voliérách muž v Újezdu u Brna. Nelegálně. Proto k němu vtrhla policie a inspektoři životního prostředí a vše zabavili. Teď chovateli hrozí vězení.

„Mezi živými bylo deset dravců a jeden zpěvný, kterým v přírodě hrozí vyhubení, proto jsou chráněni,“ objasnil policejní mluvčí Aleš Mergental. »Ornitolog« měl podle svědka ptáky doma spíše z fandovství. „Nic nenasvědčovalo tomu, že by s nimi chtěl kšeftovat. Komerčně ani nejsou zajímaví,“ dodal. Muži přesto nyní hrozí až tři roky vězení, nebo peněžitý trest.
Mezi zabavenými druhy byl například výr velký, krahujec obecný, kalous ušatý nebo poštolka obecná.

„Ptáci nebyli ve zcela ideálním stavu. Někteří byli i zraněni, měli například odřenou hlavu nebo křídla,“ řekl Eduard Stuchlík, mluvčí brněnské zoo, kde opeřenci zůstanou do vyřešení případu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.