Pohřbili oběti leteckého neštěstí: Slzy, bolest, ale i naděje | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pohřbili oběti leteckého neštěstí: Slzy, bolest, ale i naděje

Z Rovné vypravili na pohřeb celý autobus.
Z Rovné vypravili na pohřeb celý autobus. (Karel Kopáč)

5:00 (ryc) – Slzy, bolest, ale i špetka naděje. Tak vypadal včera ve Strakonicích pohřeb manželů Václava (†50) a Aleny (†48) Lískovcových, kteří zahynuli v neděli při zřícení vyhlídkové cessny. Zatímco jim jejich syn Martin (25) dával i s rodinou poslední sbohem, z pražské motolské nemocnice přišla povzbudivá zpráva. Stav jejich dcery Anetky (10), která pád jako jediná přežila, se zlepšil.

S manželi Lískovcovými se přišly rozloučit na tři stovky příbuzných a známých. Mezi nimi i kolegové Václava Lískovce z pojišťovny, ale i zástupci Aeroklubu Strakonice, s jejichž letadlem se manželé zřítili. Někteří pozůstalí se dokonce do obřadní síně nevešli a čekali na hřbitově. Všichni doufají, že malá Anetka přežije. „Kéž by mu zůstala alespoň ta malá, je Aleně tak podobná,“ bědovala před obřadní síní jedna z příbuzných. Zpráva, že dívence je lépe a lékaři uvažují o tom, že už nebude potřebovat plicní ventilaci, všechny potěšila.Obřad začal ve dvanáct hodin a trval dvacet minut. Nejbližší rodina seděla v první lavici. Krátce po pohřbu odjeli do nedaleké vesnice Rovná u Strakonic, kde rodina žila. Někteří pozůstalí se pak vydali zapálit svíčky na místo tragédie nedaleko kempu Podskalí přímo ve Strakonicích. Právě tam se vyhlídková cessna zřítila...

Pozůstalí se neubránili slzám.

V tomhle domě v Rovné u Strakonic rodina Lískovcových žila.

Záchranáři vyprošťují z trosek letadla zraněnou holčičku. Na místě tragédie stále hoří svíčky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.