Jak přežít horko? Hodinu po hodině... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jak přežít horko? Hodinu po hodině...

Dnešek by měl být nejteplejším dnem prázdnin.
Dnešek by měl být nejteplejším dnem prázdnin.

5:00 – Dnes bude pořádné parno! Podle meteorologů se musíme připravit patrně na nejteplejší den prázdnin. Teploměr se má zastavit až daleko za tropickou třicítkou. K večeru nás ale spláchne déšť a dokonce hrozí tornáda!

„Dnešní den bude nejteplejším prázdninovým dnem, teploty se budou pohybovat mezi 29 a 34 °C,“ uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. „V podstatě po celý uplynulý týden počasí u nás ovlivňuje teplý vzduch z jihu a dnes by měl dosáhnout svého vrcholu, a to zejména ve středních Čechách, Praze a Ústecku,“ vypočítává meteoroložka. Teplé počasí nám ale nevydrží po celý den, již kolem čtvrté hodiny odpoledne se na nebesích odehraje peklo. „V pozdějších odpoledních hodinách očekáváme razantní postup studené fronty ze západu, která by k nám mohla přinést dokonce tornáda. Postupuje totiž velmi rychle a je silná,“ varovala Honsová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.