Mají umělého policistu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mají umělého policistu!

Umělý policista působí hodně věrohodně.
Umělý policista působí hodně věrohodně. (pro Aha!: Martin HOLÝ)

JABLONEC N. N. – V Jablonci nad Nisou včera městští strážníci poprvé odtajnili a ukázali, jakou novou past mají na řidiče!

V Jablonci nad Nisou včera městští strážníci poprvé odtajnili a ukázali, jakou novou past mají na řidiče!

Budou používat unikátní maketu, která u nás nemá obdoby. Jde o plastovou kopii policejního vozu, ve kterém sedí policista s radarem v ruce. Maketa je v životní velikosti, takže řidiči nemají šanci z dálky tuto napodobeninu policejní hlídky od té pravé rozpoznat. Zákeřný je na této maketě fakt, že policisté budou někdy poblíž plastové napodobeniny opravdu dávat radar a měřit. Řidiči si proto nikdy nebudou moci být jisti, že jde o pouhý trik. „Ano, nepravidelně budeme opravdu poblíž této makety měřit rychlost. Je to ale pro dobro řidičů. Naším zájmem je, aby řidiči jezdili pomalu a bezpečně. A toho je jeden z mnoha preventivních bezpečnostních prvků, jak toto dosáhnout,“ říká ředitel Městské policie Jablonec nad Nisou Tomáš Rakouš.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.