Klausova nová kniha: Tozase bude křiku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Klausova nová kniha: Tozase bude křiku!

Václav Klaus.
Václav Klaus. (Aha! – Petr Novotný, ČTK/Stanislav Zbyněk,ara)

5:00 (tk, vak) – Prezident Václav Klaus (68) se opět tvrdě pustil do ekologických aktivistů. „Je zřejmé, že nechtějí změnit klima. Přejí si nás kontrolovat a ovládat,“ píše Klaus na přebalu své nové knihy »Modrá planeta v ohrožení«.

Jedná se o sborník textů o globálním oteplování, které volně navazují na prezidentovu knihu z roku 2007 »Modrá, nikoli zelená planeta«. Ta vzbudila díky kontroverzním myšlenkám velký ohlas – Klaus v ní zastává svůj dlouhodobý názor, že globální oteplování způsobené lidmi je fikce a nijak svět neohrožuje. A stejný rozruch se dá očekávat od nové knihy, která vyjde během několika dní v nákladu 4000 kusů a stát bude 250 Kč, protože už na jejím obalu je řada ostrých výroků na adresu ekologistů neboli ekologických aktivistů (to je např. hnutí Greenpeace). „Ekologisté hovoří o »záchraně planety«. Před čím? A před kým? Jednu věc vím jistě: musíme ji – a nás – zachrá-nit před nimi,“ nebere si servítky Klaus. Pokud se kniha bude dobře prodávat a vzbudí ohlas i v cizině, je pravděpodobný vznik dotisku – vždyť předchozí knihy prezidenta »Modrá, nikoli zelená planeta« se prodalo na 18 000 kusů a byla přeložena do němčiny, angličtiny, ruštiny, polštiny, španělštiny, italštiny, bulharštiny či francouzštiny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.