Nové služby mobilních operátorů: Tohle vše dostanete zdarma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nové služby mobilních operátorů: Tohle vše dostanete zdarma!

 (Profimedia.cz)

5:00 (sts) – Nechce se vám pořád vytáčet volaného, který stále hovoří? Je váš blízký mimo signál a vy ne a ne se mu dovolat? A nebo jste se ocitli ve svízelné situaci a váš kredit už vám nechtěl povolit zkontaktovat se s jiným číslem? Nyní se tím už nemusíte trápit. Čeští mobilní operátoři pro své zákazníky v poslední době připravili novinky, které výrazně usnadňují každodenní manipulaci s telefonem. Operátoři tyto služby aktivují každému automaticky a užívat je můžete bezplatně. A výhod je mnohem více…

Telefónica O2

O2 Spojovatelka

Na obsazené číslo nemusíte volat znovu. O2 spojovatelka vás upozorní na to, že volané číslo už je volné a může vás s ním okamžitě spojit.

O2 Ozvi se

Nemáte kredit a potřebujete si zavolat? Stačí zadat kód *144*X#, kde X je telefonní číslo a zmáčknout tlačítko Volat. Systém zašle volanému SMS, že ho žádáte o zpětné volání.

02 Záloha

Prostřednictvím této služby si můžete zdarma vzdáleně zálohovat svá data z mobilního telefonu. Jedná se o položky v kontaktech a záznamy v kalendáři, které lze odeslat na zabezpečené datové servery a tam je uchovat.

02 Dobij mi

Pokud zákazník nemá právě dosta-tek kreditu na volání, může požádat své nejbližší o jeho dobití. Stačí, když zadá kód *145*X#, kde X je telefonní číslo a zmáčkne tlačítko Volat. Systém zašle ihned volanému SMS s textem: Odesílatel této zprávy již nemá kredit a dovoluje si vás požádat o jeho dobití.

Hovor pro neslyšící

Prostřednictvím operátorky, mohou neslyšící zákazníci obousměrně komunikovat tzv. psacími telefony. Volající se spojí s operátorkou, řekne nebo na-píše jí svůj požadavek a operátorka jej poté »tlumočí« druhé straně. Telefonní číslo je pro slyšící 800 142142 a pro neslyšící 800 143143.

Informační a zábavní služby 02 Active

Zákazníkům je k dispozici hlavní stránka portálu i jednotlivé služby označené 02 Active. Jde například o informace o jízdních řádech, předpovědi počasí atd. Najdete je na adrese www.o2active.cz.

T-Mobile

Registr zmeškaných hovorů

Zákazníkovi společnosti T-Mobile přijde sms zdarma se stručnou informací, že mu volalo toto číslo, když byl mimo signál.

Informace o vyúčtování

Zákazník zašle krátkou textovou zprávu ve formátu +UCET na číslo 4603 a dostane zpět sms s informací o svém vyúčtování.

Tarif BAV SE

Zákazníci, kteří využívají tarif pro mladé BAV SE, mají vstup na hudební akce, které sponzoruje společnost T-Mobile, zdarma, např. u t-music tour kapel Wohnout a UDG.

Dětský zámek

Od května letošního roku funguje služba »Dětský zámek«, která zdarma blokuje nevhodný obsah v mobilním telefonu. Rodiče tak mají nástroj, díky kterému mohou omezit přístup k nevhodnému obsahu např. s erotikou či násilím.

Elektronické vyúčtování hovorů zdarma

Elektronická faktura je k dispozici dříve, než faktura tištěná, zpravidla šestý den po skončení zúčtovacího období. Díky této službě vám pak bude ještě téhož dne doručena na vámi zadanou e-mailovou adresu.

MMS brána

T-Mobile jako jediný operátor v Česku nabízí svým zákazníkům MMS bránu zdarma. To znamená, že zákazníci mohou MMS odesílat zcela bez poplatků.

Vodafone

Ozvi se SMS

Umožní zákazníkovi kontaktovat své blízké v případě, že nemůže volat ani odesílat sms. Musí jen zadat kód *101*, číslo a zmáčknout tlačítko volat.

Flexi limit

Informuje vás jak moc se blížíte k limitu, který jste si sami nastavili. Lze také aktivovat službu flexi strop, která číslu zamezí další telefonování a posílání sms při dosažení hranice limitu.

Chytrý přehled

Díky této službě jsou zákazníkům pravidelně zasílány informace o tom, kolik utrácejí za hovory, kolik peněz protextovali, kolik je stály datové přenosy nebo například lístky na MHD.

Neomezený mobilní internet

Všichni zákazníci Vodafonu, kteří si do 13. září 2009 aktivují tarif pro neomezené připojení k mobilnímu internetu Připojení na stálo za 325 korun, získají po dobu šesti měsíců 50% slevu na tento tarif. K tomu mohou získat kompaktní USB modem za cenu 7 korun.

Internet v mobilu za 89 Kč

Na studentskou nabídku Internetu v mobilu za 89 korun měsíčně lze »nalepit« balíček Student extra, který umožňuje získat ke každému Nabitému tarifu 300 korun kreditu navíc za příplatek 150 korun.

Mobily z Číny jsou za hubičku!

Neuvěřitelné! Asijští plagiátoři neznají hranic! Po značkovém oblečení, spotřební elektronice a automobilech zaměřili šikulové z Číny svou pozornost na mobilní telefony. Využívají přitom svého náskoku v odvětví elektroniky a elektrotechniky a z běžících pásů se valí tisíce napodobenin luxusních mobilních telefonů, jejichž tuzemská pořizovací cena mnohdy přesahuje desetitisíce korun. Tady jsou ty nejznámější. A věřte, že oproti ceně originálu je pořídíte na internetu skoro za hubičku!

Poplach výrobců telefonů: Chlapci prý vybouchl mobil v kapse!

Hrůza! Evropu děsí zpráva o tom, že mobilní telefony iPhone od společnosti Apple explodují! Jedna z explozí měla zasáhnout i teenagera z Francie, který tvrdí, že ho telefon mírně poranil. Jeho iPhone údajně začal syčet a rozpadl se. „Americká firma Apple prošetřuje zprávy z evropských médií, že jeden či více mobilů iPhone v Evropě explodovaly,“ prohlásili zástupci Evropské komise. Apple se nyní snaží získat více detailních informací a provést nezbytné testy, aby se ověřilo, zda jde o pravdivé zprávy. „Za celou dobu prodeje mobilních telefonů iPhone jsme nezaznamenali jediný podobný problém exploze baterie,“ řekl Lukáš Kropík, mluvčí společnosti Vodafone, která jich u nás prodala nejvíce. S vybuchujícími telefony se nesetkali ani ostatní mobilní operátoři. „Syčivý zvuk a následný výbuch mohou nasvědčovat problému s baterií, jinak není v telefonu nic, co by mohlo bouchnutí vyvolat,“ potvrdil Aha! Miroslav Houdek, expert na elektrotechniku. „A ani tak nepůjde o nějakou masivní explozi, ale spíš jen o razantní puknutí, které může v kapse přivodit mírné poranění,“ vysvětluje Houdek. „Je také otázkou, zda se jednalo opravdu o originální telefon, firma Apple je známá vysokou kvalitou zpra-cování svých přístrojů. To se ale nedá říct o laciných čínských kopiích, které v těchto dnech doslova zaplavují evropský trh,“ uzavřel elektrotechnik.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.