Konec výhod pro zaměstnance? Firmy šetří a ruší je! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Konec výhod pro zaměstnance? Firmy šetří a ruší je!

Firmy šetří i na nápojích, v mnohých už třeba kafe není zadarmo.
Firmy šetří i na nápojích, v mnohých už třeba kafe není zadarmo. (Aha! – Karel Kopáč)

PRAHA – Už zanedlouho oslaví nepříjemný vetřelec jménem hospodářská krize první narozeniny. Všichni svorně doufají, že budou zároveň i poslední. S důsledky krize se tak musíme chtě nechtě potýkat každý den.

Už zanedlouho oslaví nepříjemný vetřelec jménem hospodářská krize první narozeniny. Všichni svorně doufají, že budou zároveň i poslední. S důsledky krize se tak musíme chtě nechtě potýkat každý den. Projevuje se téměř ve všech činnostech života. To, co pro nás dříve bývalo samozřejmostí, se v době krize stává zbytečným luxusem. Platí to i o nejrůznějších zaměstnaneckých výhodách...

Právě rušení těchto benefitů je jednou z cest zaměstnavatelů, jak relativně snadno a bezbolestně ušetřit. Dokládá to i nejnovější srovnání společnosti Profesia. Výsledky průzkumu hovoří jasně, naprosto všechny nemzdové benefity dostává stále méně zaměstnanců. „Je mnohem jednodušší omezit poskytované benefity než snížit mzdy nebo část lidí propustit,“ vysvětluje jednatel společnosti Profesia Dalibor Jakuš.

Nejvíce se omezují jednoduše odstranitelné benefity jako jsou např. dovolená navíc nebo bezplatné nápoje na pracovišti. A protože krize ještě zdaleka není u konce, můžete o zaměstnanecké výhody brzy přijít i vy. Pokud se tak už nestalo...

Kliknutím zvětšete
Kdo trpí nejméně?

Podle údajů analýzy ministerstva práce a sociálních věcí se nejlépe s krizí v Česku vypořádávají důchodci a bezdětné rodiny. Čistý reálný příjem domácností zaměstnanců bez dětí meziročně stoupl o 8,6 procenta, důchodci si polepšili o 5,5 procenta. Naopak nejvíce dopadá krize na chudé rodiny a na živnostníky.

19.8.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.