ODS chce jedno místo pro výběr daní a pojistného - Propustí tisíce lidí, ušetří miliardy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

ODS chce jedno místo pro výběr daní a pojistného - Propustí tisíce lidí, ušetří miliardy

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Občanští demokraté oprášili jeden ze svých starších návrhů. Opětovně přišli s nápadem na zřízení jednotného inkasního místa, ve kterém budou lidé platit daně, cla a nemocenské, důchodové a zdravotní pojištění.

Občanští demokraté oprášili jeden ze svých starších návrhů. Opětovně přišli s nápadem na zřízení jednotného inkasního místa, ve kterém budou lidé platit daně, cla a nemocenské, důchodové a zdravotní pojištění.

„Lidé tak nebudou chodit zvlášť na každý úřad a ušetří čas, peníze a nervy,“ vysvětlil místopředseda ODS Petr Nečas. Tímto opatřením hodlá ušetřit několik miliard korun při nákladech v řádu stovek milionů. Ale nápad má i svou stinnou stránku, o práci by přišlo několik tisíc lidí. Ze stávajících zhruba dvou stovek finančních úřadů a 54 celních úřadů by totiž vznikla necelá stovka poboček krajských finančních úřadů. Fungovat by mohly už v roce 2014.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.