Šéf záchranky Zdeněk Schwarz: Připravujeme se na papeže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šéf záchranky Zdeněk Schwarz: Připravujeme se na papeže

Papež Benedikt XVI.
Papež Benedikt XVI. (ČTK/AP)

5:00 (ryc, ČTK) – Pražská záchranka se usilovně připravuje na zářijovou návštěvu papeže Benedikta XVI. Podle ředitele Zdeňka Schwarze budou posíleny stavy, protože záchranáři musejí být připraveni na všechno. Vyloučen není ani teroristický útok.

„Jsme v kontaktu s církví i zpravodajskými služ-bami. Pokud bychom se dozvěděli, že je zvýšené riziko teroristického útoku, připravíme se,“ uvedl Schwarz. Záchranáři však očekávají i problémy jiného druhu. Lze totiž předpokládat, že mezi věřícími bude většina starších lidí. Sanitky mají předem domluvené trasy, kterými by se v případě potřeby dostávaly z míst shromáždění do nejbližších nemocnic. Postup budou lékaři koordinovat s hasiči a policií. Nedostatku záchranářů se však Pražané podle Schwarze bát nemusí. Záchranné služby krajů si totiž navzájem vypomůžou. V Praze stráví papež sobotu 26. září, v neděli bude sloužit mši v Brně a v pondělí uctí ve Staré Boleslavi památku svatého Václava.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.