Bratranec prezidenta Václava Klause: Infarkt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bratranec prezidenta Václava Klause: Infarkt!

Český prezident se strachuje o svého bratrance.
Český prezident se strachuje o svého bratrance. (Aha! - Martin Přibyl, ČTK)

5:00 - Prezident Václav Klaus (68) zažívá v těchto dnech hodně smutné chvilky. Strachuje se totiž o zdraví svého milovaného bratrance Vojtěcha Klause (77), který žije v Milči u Nepomuka. Ten podle zjištění redaktorů Nedělního Aha! dostal před 14 dny infarkt a leží v kritickém stavu ve Fakultní nemocnici v Plzni. Ve středu ho přímo do nemocnice šel podpořit i jeho slavný bratranec, ale dobrou zprávu si neodnesl. Stav Vojtěcha Klause se zatím nelepší.

Prezidenta v posledních letech stíhá jedna smutná událost za druhou. V srpnu před třemi lety mu zemřela v nedožitých dvaadevadesáti letech jeho maminka Marie, a teď se obává o život svého dalšího blízkého člověka. „Včera nám volali z nemocnice, že se u manžela objevily zase nějaké další zdravotní komplikace. Jsem z toho zoufalá. Manžel mi moc chybí,“ svěřila se Nedělnímu Aha! se slzami v očích manželka prezidentova bratrance, paní Jana (73).

Václav Klaus s Livií a bratrancem.

Prezident má o svého příbuz-ného velký strach. Když mu paní Jana tuto smutnou zprávu telefonovala, okamžitě zrušil svůj předem naplánovaný program a jel svého bratrance do plzeňské nemocnice navštívit. „Manželovi jeho návštěva udělala velkou radost, hodně ho to povzbudilo a potěšilo. Snad se brzy uzdraví,“ věří Jana Klausová, která se svým manželem Vojtěchem žije přímo v domě, kde se narodil i prezidentův tatínek. „S Václavem Klausem udržuje můj manžel celý život velmi přátelský vztah. Párkrát do roka nás tady navštěvuje. Posedíme, popovídáme, je to vždycky moc příjemné. Politiku ale nikdy neprobíráme, bavíme se o normálních věcech,“ dodává paní Jana.

Manželka Vojtěcha Klause Jana.

DAVID LAŠTOVKA

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.