Holčičku (9) týrala partnerka její matky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Holčičku (9) týrala partnerka její matky!

Doktor Zdeněk Novotný s panenkou, na níž mu dívenka ukazovala, co se jí stalo.
Doktor Zdeněk Novotný s panenkou, na níž mu dívenka ukazovala, co se jí stalo. (pro Aha! – Lenka Rauerová )

5:00 (ler, ČTK) – Devítileté děvčátko z Ostravy podle policie téměř tři roky brutálně týrala družka (27) jeho matky (29). Bila ji pěstmi, vařečkou, naběračkou, tahala za vlasy, topila ve vaně a nadávala jí. Za dlouhodobé a úmyslné týrání dítěte může být žena odsouzena na dva roky až osm let.

Dívenka žila ve společném bytě se svým mladším sourozencem, matkou a její partnerkou. Právě ji policie podezřívá, že dítě psychicky i fyzicky týrala od června 2006 až do letošního března. „Dívka měla být štípána, bita pěstí, škrcena, kopána, pálena cigaretou. Dokonce ji žena měla topit ve vaně a dívka se potom bála vody. Nechtěla dokonce ani chodit se třídou do bazénu. A za své jizvy se také styděla,“ líčí otřesný případ ostravský kriminalista Kamil Vašťák.

Situace vyvrcholila v prosinci 2008, kdy holčička skončila po jednom brutálním napadení v nemocnici. Letos na jaře oznámila policii týrání své žákyně třídní učitelka, která si všimla podlitin na těle dívenky. Holčička se jí zároveň svěřila. „Dítě mělo učitelce říct, že místo teplého jídla jí jen rohlíky se salámem a nemá si kde uvařit ani čaj. Nemělo ani žádné hračky, zato mělo velmi dobře znát pojmy »herák« či »fet«, které měla »teta« používat,“ uvedla k případu ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

„Týrání blízkou osobou bývá časté. Je dost smutné, když vlastní matka nedokáže dítě ochránit,“ vyjádřil se k případu Zdeněk Novotný, lékař Dětského centra Domeček v Ostravě-Zábřehu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.