Nešťastný důchodce (86) navštívený zlodějem: Chtěl jen kalhoty, ukradl 9 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nešťastný důchodce (86) navštívený zlodějem: Chtěl jen kalhoty, ukradl 9 tisíc!

Sabi Suvandžiev ukazuje dózu, ze které mu lupič sebral peníze.
Sabi Suvandžiev ukazuje dózu, ze které mu lupič sebral peníze. (: Martin PEKÁREK)

PRAHA – Hyena! Jinak se ani nedá nazvat člověk, který okrádá pražské důchodce. Jednou z jeho obětí je Sabi Suvandžiev (86). Neznámý člověk se vetřel k němu do bytu pod záminkou odkupu starého oblečení a dalších nepotřebných věcí.

Hyena! Jinak se ani nedá nazvat člověk, který okrádá pražské důchodce. Jednou z jeho obětí je Sabi Suvandžiev (86). Neznámý člověk se vetřel k němu do bytu pod záminkou odkupu starého oblečení a dalších nepotřebných věcí. Starý pán ho důvěřivě pustil dovnitř. Stačila chvilka nepozornosti, a přišel o devět tisíc korun!

„Přišel pán, že vykupuje staré oblečení. Mám tu ještě nějaké věci po babičce, tak jsem ho pustil dovnitř. Byl hrozně milý, říkal, že mi dá pět tisíc,“ popisuje událost okradený dědeček. Vykutálený podvodník si nejprve se svou obětí popovídal, a když starý pán odešel pro věci do vedlejší místnosti, zůstal sedět v pokoji. „Po bytě nejdříve vůbec nechodil. Až když jsem mu ukázal, co mám, požádal mě, jestli se může podívat ještě do vedlejší místnosti, že by třeba koupil něco dalšího,“ dodal Suvandžiev.

A to byla osudová chyba. Mladému a velmi výřečnému zloději stačilo jen několik okamžiků, aby si přišel na pěkné peníze. Vklouzl do pokoje, kde bydlí mužův vnuk s přítelkyní. „Sebral peníze, které měl vnuk připravené na dovolenou,“ říká Suvandžiev. Že si ale zloděj odnesl devět tisíc korun zjistil, až když přišel domů vnuk. „Přišel za mnou a ptal se: Dědo, ty sis u nás v pokoji bral nějaké peníze? Říkal jsem že ne, a pak jsem si vzpomněl na toho pána, co měl zájem o staré oblečení. Musel je odnést jedině on,“ je si jistý Suvandžiev.

Příště už do bytu nikoho neznámého nepustí. „Byl jsem důvěřivec, ale tohle mě vyléčilo. Už si dám pozor,“ dodává čilý důchodce.

Lupiče jsem pustil do bytu!

Proč jste neznámého muže pozval dál?
„Říkal, že vykupuje staré oblečení. Mám nějaké věci po babičce, tak jsem ho pustil dovnitř.“

Chodil sám po bytě?
„Nejdřív byl jen v pokoji, pak se zeptal, jestli může i jinam. Dovolil jsem mu to, nejdřív šel do kuchyně a pak do pokoje, kde bydlí vnuk se svojí přítelkyní. Tam měli v dóze schované peníze na dovolenou.“

Kolik to bylo?
„Okolo tří set euro. Už měli peníze vyměněné, odjíždí za deset dní do Bulharska. Ten člověk vzal všechny papírové, zbyly tam jen drobáky.“

Hlásili jste to na policii?
„Ne, nehlásili, nemělo by to cenu. Stejně ho nikdy nechytnou. Byl to takový mladý člověk. Přes vás aspoň můžu varovat ostatní, ať si dávají pozor.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.