Oslavenkyně Ludmila Bodická: 102. narozeniny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Oslavenkyně Ludmila Bodická: 102. narozeniny!

Ludmila Bodická je i ve svém věku velmi elegantní dáma.
Ludmila Bodická je i ve svém věku velmi elegantní dáma. (Aha! – Alexandr Malachovský)

5:00 (lt) – Ludmila Bodická (102) se přátelila s prezidentem T. G. Masarykem i jeho synem Janem, zažila první republiku a celý život hodně cestovala. Dnes je jednou z nejstarších obyvatelek Prahy, nejstarší v městské části Praha 7 a právě slaví narozeniny. I přes svůj vysoký věk je čilá a má smysl pro humor!

Ludmila Bodická byla vdaná za lékaře a celý život strávila péčí o domácnost a manžela. „S mužem vždycky hodně cestovali, setkávali se s rodinou prezidenta Masaryka a žili velmi společenský život. Dodnes je paní Ludmila velmi bystrá a všechno si pamatuje,“ popsala Zdeňka Doubravová z kanceláře starosty Prahy 7.

Čilá oslavenkyně k narozeninám dostala dárkový koš, kytici i čokoládový dort, který má ráda. „Když za mnou někdo přijde na návštěvu, musí donést zákusek,“ usmívá se. Ačkoli má tolik let, žádnou zdravotní dietu nedrží a sladké jídlo je její nejoblíbenější. „Nejraději má větrníky, občas si dopřeje i stopičku alkoholu,“ prozradila Doubravová.

A jaké je největší přání oslavenkyně? „Strávit dvě hodiny o samotě se starostou,“ touží stará dáma, která celé dny nejraději vzpomíná na to, co bylo dříve, a také na své lásky…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.