Papežova návštěva se blíží: Poslední šance zajistit si místenky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Papežova návštěva se blíží: Poslední šance zajistit si místenky

Benedikt XVI.
Benedikt XVI.

5:00 BRNO (mrk) – Už 26. září dorazí do Prahy hlava katolické církve, papež Benedikt XVI. V Česku odslouží hned dvě mše, první 27. září v Brně, druhou o den později ve Staré Boleslavi.


5:00 BRNO (mrk) – Už 26. září dorazí do Prahy hlava katolické církve, papež Benedikt XVI. V Česku odslouží hned dvě mše, první 27. září v Brně, druhou o den později ve Staré Boleslavi.

Možnost zaregistrovat si místo na tuto velkou událost už ale mají zájemci jen do zítřka!Lidé se mohou přihlásit na farnostech. Ty je pak rozřadí do jednotlivých sektorů. „Kdo to nestihne včas, má možnost ještě na internetu do 7. srpna, na adrese www.navstevapapeze.cz,“ vysvětluje mluvčí brněnského biskupství Martina Jandlová. Místenky na mši jsou zdarma.Velkou naději ale budou mít i odvážlivci, kteří přijedou přímo na místo dění jen tak naslepo. „Ti se ale budou muset spokojit s místy v zadních řadách,“ dodává Jandlová. Mše pro zhruba 50 tisíc lidí ve Staré Boleslavi začne v 9.45 hodin, v areálu u Proboštských jezer. V Brně pak papež požehná až sto dvaceti tisícům věřících v 10.00 hodin.

Program papeže

Sobota 26. září: Dorazí na ruzyňské letiště, kde proběhne uvítací ceremoniál, na Pražském hradě se setká s prezidentem Václavem Klausem a navštíví i katedrálu sv. Víta.
Neděle 27. září: Hlava katolické církve odslouží mši na tuřanském letišti v Brně.
Pondělí 28. září: Papež požehná věřícím při mši ve Staré Boleslavi, nedaleko Proboštských jezer.


Foto ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.