Nejteplejší den roku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nejteplejší den roku!

Fotografie
Fotografie (internal)

5:00 - (lt) – Do České republiky vtrhlo tropické počasí, teplotní rekord včera přesto nepadl. Zato jsme zažili teprve druhou letošní tropickou noc! Mnohem více nám ale dá sluníčko zabrat právě dnes, teploty by totiž mohly vyšplhat až k 36 stupňům Celsia!

Dnešek se tak zřejmě stane nejteplejším dnem od začátku roku a Česká republika dokonce nejteplejším místem v celé Evropě. Ale pozor, opět se vrátí bouřky! Dnes se opravdu máme na co těšit! Slunce totiž bude pařit o sto šest! „Opravdu je to tak, dnes se očekává nejteplejší den roku,“ potvrdila meteoroložka Dagmar Honsová z Meteopressu. Zároveň potvrdila, že s vysokými teplotami jsou spojené i tropické noci s teplotami nad 20 °C. Ty jsou u nás ale velmi vzácné.

„První tropická noc byla minulý týden ze čtvrtku na pátek. Na jižní Moravě byla naměřena teplota 20,6 °C. V červenci a srpnu bývají takové jen tři až čtyři noci. Někdy bývá ještě jedna v červnu,“ popsala Honsová. Z tropických teplot se ale nebudeme radovat dlouho. K večeru bude od západu přibývat oblačnost a postupně se místy vyskytnou i bouřky. Ty se mohou během čtvrtečního odpoledne a noci na pátek vyskytovat na celém území a přinesou přívalové srážky, kroupy a silný nárazový vítr. Studená fronta přinese páteční teploty od 22 do 26, na Moravě 28 °C. Výrazné ochlazení nastane o víkendu, kdy místy klesne rtuť teploměru až na 18 °C.

Kde se vykoupat:

+ Nejteplejší řeky: Dyje, Cidlina: 20 °C

+ Nejteplejší nádrž: Nové Mlýny: 23 °C

+ Nejchladnější nádrž: Lipno: 20 °C

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.