Ujížděl policii a zabil tři lidi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ujížděl policii a zabil tři lidi

Bilance zbytečné nehody byla hrůzná: tři mrtví.
Bilance zbytečné nehody byla hrůzná: tři mrtví. (pro Aha! – Ivan Dostál )

5:00 - (rh) – Jen jeden člověk z trojice, která v noci v Renaultu Mégane ujížděla před strážníky nedaleko Rymic na Kroměřížsku, zůstal po děsivé bouračce naživu. Zahynuly dvě dívky ve věku 19 let a o rok mladší mladík.

„Ten chlap musel jet snad stopadesátkou,“ utrousil jeden ze záchranářů, který dorazil k vraku auta jen pár minut po tragické nehodě. „Něco takového už jsem dlouho neviděl. Z auta jsme hydraulikou vyřezávali dvě 19leté dívky, kterým nepomohly ani bezpečnostní pásy. Na předním sedadle spolujezdce byl zase zapasován 18letý chlapec, také ten nám zemřel přímo pod rukama,“ smutně konstatoval mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. Nehodu tak přežil pouze 28letý muž.

Čtveřice mladých lidí podle dostupných informací trávila noc v holešovské diskotéce Fontána. Nad ránem usedla do auta a vyrazila domů. O pár ulic dál však vozidlo chtěla zkontrolovat hlídka městské policie. Řidič zpanikařil a obrovskou rychlostí začal ujíždět pryč. Kousek za Holešovem nezvládl mírnou zatáčku, auto dostalo smyk a vyletělo ven z vozovky. Neštěstí dokonal prudký náraz do pomníku obětem 2. světové války. Okolnosti havárie prošetřuje policie.

„Zatím nelze s jistotou říct, kdo automobil řídil. Zraněný muž popírá, že by to byl on. Z řízení vozidla je však podezřelý. Jeho zdravotní stav nyní neumožňuje výslech. Až po něm bude rozhodnuto o dalším postupu vůči podezřelému,“ řekla kroměřížská policejní mluvčí Blanka Králová. Policisté podle ní zjistili, že zraněný pil alkohol.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.