Drama v pražských Kobylisích: Násilník držel školačku (11) jako rukojmí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Drama v pražských Kobylisích: Násilník držel školačku (11) jako rukojmí

Agresora zpacifikovala zásahová jednotka.
Agresora zpacifikovala zásahová jednotka. (Aha! – Martin Přibyl, reprofoto TV Prima)

PRAHA (ČTK, rc) – Několik hodin trvalo včera dopoledne drama v panelovém domě ve Střelničné ulici v Praze 8. Muž (42) tu držel jako rukojmí jedenáctiletou dívku. Držel jí nůž u krku a vyhrožoval, že ji zabije. Zásahová jednotka policie nakonec krátce po poledni dívku osvobodila, poté zatkla i muže.

Na místě zasahovala asi dvacítka policejních vozů, přivolána byla i sanitka. Nájemníci okolních bytů byli evakuováni a role se ujal policejní vyjednavač. Když neuspěl, vtrhla do bytu zásahová jednotka a dívku osvobodila. Ta naštěstí kromě psychického šoku neutrpěla žádná zranění. Agresora z místa odvezli zdravotníci, protože při zásahu utrpěl lehké zranění.

„Co muže k tomuto činu vedlo, zatím nevíme,“ řekla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Po ošetření byl násilník eskortován k výslechu, pravděpodobně bude obviněn z omezování osobní svobody a vydírání.

Dívka, kterou v bytě zadržoval, byla podle dostupných informací dcerou manželů, kteří mu v bytě pronajímali jeden z pokojů. Otec dívky v rozhovoru pro TV Prima: „S manželkou jsme odjížděli na svatbu, on nás zavolal, že pro nás něco má. Když jsme se vrátili, držel dcerku pod krkem s nožem. Když jsem se na něho rozeběhl, ohrožoval i mě. Říkal, že jsme ve spojení s mafií a že nám zaplatili za jeho likvidaci... Pak ho manželka zabavila a já jsem zavolal policii,“ vypověděl muž. Podle některých informací se násilník již dříve léčil na psychiatrii.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.