Blesková premiérská návštěva po povodních: To byl ale fofr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Blesková premiérská návštěva po povodních: To byl ale fofr!

Premiér přiletěl do jižních Čech vrtulníkem.
Premiér přiletěl do jižních Čech vrtulníkem.

BAVOROV (hof) – Premiér Jan Fischer byl včera v povodněmi zasažených jižních Čechách. Ale takový fofr jeho doprovod ani novináři, kteří mu byli nablízku, dlouho nezažili. Během dvou hodin stihl jednání se starosty i návštěvu vyplavených obcí.


BAVOROV (hof) – Premiér Jan Fischer byl včera v povodněmi zasažených jižních Čechách.

Ale takový fofr jeho doprovod ani novináři, kteří mu byli nablízku, dlouho nezažili. Během dvou hodin stihl jednání se starosty i návštěvu vyplavených obcí. Druhý muž Česka si na to musel vzít vrtulník. S tím přistál na letišti u Vodňan, tam se přesunul s ochrankou s terénními vozy. Hodinu jednal spolu se čtyřmi ministry se starosty obcí, které byly postiženy záplavami, a pak tryskem vyjel do Bavorova. Lidé mu líčili hrůzné zážitky z povodní. „Před vodou jsme utíkali na půdu, kde teď provizorně bydlíme. Myslel jsem, že nejhorší povodeň byla před sedmi lety, ale letos se situace opakovala. Už nemůžeme dál,“ naříkal pan Mlynář, který má domek v Bavorově.

„Jsem rád, že už ty následky jsou téměř neviditelné, lidé odvádějí opravdu kus práce,“ řekl Aha! premiér. Pak se ještě stihl podívat do Strunkovic nad Blanicí. Obyvatele podpořil zprávou, že finanční pomoc by měla do zničených oblastí putovat už za měsíc.


Foto Aha! – Marek Hofman

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.