Nikdy se nepokoušejte okrást boxera... Skončíte takhle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nikdy se nepokoušejte okrást boxera... Skončíte takhle!

I v 71 letech má Frank Corti pecku...
I v 71 letech má Frank Corti pecku...

PRAHA/LONDÝN (ice) – »Už nikdy nebudu okrádat staré lidi,« může si teď za mřížemi každý den celkem čtyři a půl roku opakovat Brit Gregory McCalium (23). Nejen že po pokusu o vloupání skončil v lochu, ale ještě jej tam přijímali s tváří rozmlácenou jako po těžké autonehodě.


Zbabělý zloděj si za svou oběť vybral stařičký manželský pár ze sousedství, ovšem netušil, jak tvrdě narazí. Frank Corti (71) je totiž bývalý boxer trénovaný v britské armádě!

Když vitálního staříka probudil šramot a na chodbě proti němu stál lupič s nožem v ruce, asi si vzpomněl na rok 1954, kdy jako šestnáctiletý vyhrál boxerský šampionát juniorů. „Vystartoval po mně a snažil se mě bodnout,“ líčil dramatickou příhodu Corti. „Mojí výhodou bylo, že mám boxerský trénink a pořád ještě docela slušnou pecku,“ pokračoval nevzrušeně napadený při popisu útoku. Slušnou pecku? Spíš úder, za který by se nemusel stydět ani Muhammad Ali! Jak jinak si vysvětlit, že stačily dva pravé háky, aby mladík vypadal, jako by ho přejel parní válec.

Pak už stačilo bezvládnému agresorovi sebrat nůž a počkat, až si pro něj přijedou policisté. „Klidně bych to udělal znovu, kdybych musel,“ tvrdí dědeček boxer.

Uvězněný McCalium si určitě říká pravý opak…


Foto IT

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.