Klaus premiér, Zeman prezident | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Klaus premiér, Zeman prezident

PRAHA (vak) – Prezident Miloš Zeman (63) a premiér Václav Klaus (68). To není vtip, ale možná realita. Už v roce 2013 bychom se podle mnohých odborníků mohli dočkat velkého třesku v politice!


Podle odborníků se to může stát už v roce 2013

Zeman už návrat připustil. Pokud by totiž po podzimních volbách vznikla velká koalice ODS a ČSSD, je Zeman připraven přerušit důchod a založit novou politickou stranu. Nyní se objevily informace, že by se jejím členem mohl stát i prezident Václav Klaus – tedy až v době, kdy už nebude na Hradě.

Klaus se Zemanem k sobě mají blízko. Současná politická situace je navíc ještě názorově sbližuje. Oba shodně kritizují mateřské strany a celou politickou kulturu. Zeman vyčítá ČSSD odklon od levicových myšlenek a Klaus naopak posun ODS doleva. Politiku v dnešním podání pak vidí jako obsahově vyprázdněnou. A tvrdí, že jim šlo vždy o věc, nikoliv o moc...

I přes Zemanovo »vyhnanství« na Vysočině se čile stýkají. Naposledy byl Zeman na Klausových narozeninách. Prezident mu totiž vděčí za mnohé. Mohl se na něj spoleh-nout i při svém znovuzvolení. To když se Zemanův kamarád Miroslav Šlouf několikrát setkal s Klausovým poradcem Jiřím Weiglem v hotelu Savoy. Klaus měl díky těmto schůzkám získat potřebné hlasy.

Oba politici si přitom vyzkoušeli nejvyšší politické funkce. Lze si jen stěží představit, že by se smířili s pozicí řadových poslanců. Mohou se spolehnout i na velkou oblibu veřejnosti. Jejich případný politický projekt by měl o popularitu a voliče dozajista postaráno.

Jak by to mohlo vypadat

Varianta I.
Klaus se Zemanem založí novou politickou stranu. A protože ani jeden nebude chtít hrát druhé housle, zvolí si loutkového předsedu strany.
Varianta II.
Klaus podpoří v prezidentských volbách v roce 2013 Miloše Zemana, ten se stane třetím českým prezidentem. Sám Klaus bude vykonávat funkci premiéra.
Varianta III.
Po ukončení prezidentské funkce se Klaus přestěhuje na Vysočinu, bude bydlet vedle Zemana. Společně budou objíždět zabijačkové hody po celé zemi.


Foto ČTK – Michal Doležal

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.