Bláznivá pyromanka zapálila dědečka (80)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bláznivá pyromanka zapálila dědečka (80)!

ilustrační foto
ilustrační foto (: Profimedia)

KUROVODICE – V lidskou pochodeň se změnil během několika okamžiků pacient (80) v Ústavu sociální péče v Kurovodicích nedaleko Mnichova Hradiště na Mladoboleslavsku. Stačilo k tomu jediné škrtnutí zapalovačem, který se dostal do ruky pomatené chovance ústavu (35).

K tragédii došlo na chodbě ústavu, kde oba pacienti pobývali. „Muž utrpěl popáleniny druhého až třetího stupně na 40 procentech těla, především na hrudníku, zádech a rukou,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. Vzhledem k těžkým zraněním musel popáleného stařečka do nemocnice transportovat vrtulník. „Pacienta jsme ošetřili, zaintubovali, připojili na umělou plicní ventilaci a letecky přepravili na popáleninové centrum pražské vinohradské nemocnice,“ dodala Janečková.

Podle policie muže zapálila pyromanka plynovým zapalovačem. „Podobné sklony měla již v minulosti,“ řekl k tragédii mluvčí policie Ladislav Mareš. Vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu jí nehrozí trestní stíhání. „Žena není trestně odpovědná, budeme muset případ po prošetření zřejmě odložit,“ dodal Mareš. Muži zachránili život pracovníci ústavu, kterým se ho podařilo okamžitě uhasit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.