Lidovci odstřelili Čunka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lidovci odstřelili Čunka

Jiří Čunek přišel o místo šéfa KDU-ČSL.
Jiří Čunek přišel o místo šéfa KDU-ČSL. (ČTK – Zdeněk Němec)

VSETÍN – Exministr Cyril Svoboda se na čtyři roky stal novým předsedou KDU-ČSL poté, co v přímém souboji porazil europoslance Jana Březinu. Do čela strany se vrací po šesti letech. Dosavadní lídr Jiří Čunek vypadl už v prvním kole tajného hlasování.


Čunek většinu delegátů »otrávil« nudným, hodinu a půl trvajícím proslovem. Působil nejistě, špatně četl ze čtecího zařízení, dopustil se řady přeřeků a skoro to vypadalo, že svůj projev vidí poprvé a ne všemu, co říká, rozumí. Po svém volebním propadáku pak stáhl i svou kandidaturu do předsednictva strany.

Konečnou se sjezd stal i pro exministra a bývalého lidoveckého předsedu Miroslava Kalouska. Se stranou se na sjezdu definitivně rozloučil, ale už po eurovolbách hodlá představit svou novou stranu TOP 09.

Co také zaznělo na sjezdu:

> „Sestry a bratři, řekli jsme si, že musíme najít svou cestu, že si musíme ujasnit, co chceme. Tak jen prosím: až se budeme rozhodovat, nehledejme to, co je takzvaně in. Zkusme se na věci dívat očima paní X ze Lhoty nebo pana Y odjinud.“ – Jiří Čunek je rozený »rétor«.
> „Zpráva pana předsedy dosáhla myšlenkovou bohatostí jeho úrovně. Vydržel jsem střízlivý leccos, ale vydržet řeč předsedy...“ řekl po 90minutovém nudném Čunkově proslovu Miroslav Kalousek.

Kliknutím zvětšeteLidovecká zotavovna
O zdraví účastníků se na sjezdu staral zdravotnický tým lidovecké eurokandidátky Zuzany Roithové. Delegáti si zde od půvabných sestřiček mohli nechat změřit tlak. Ten se jim postupem času výrazně zvyšoval, a to i konzumací alkoholu...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.