Ubodali malé děti (†2 a †6) - Hlavní podezřelý? Jejich máma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ubodali malé děti (†2 a †6) - Hlavní podezřelý? Jejich máma!

HODONÍN – Jindy poklidná vinařská vesnice Blatnice pod Svatým Antonínkem na Hodonínsku je vzhůru nohama. Ve středu večer tady sousedka v rodinném domě objevila dvě ubodané děti (†2 a †6) a také jejich těžce zraněnou matku (29). Na tu okamžitě padl hlavní stín podezření ze spáchání brutálního zločinu.

Jindy poklidná vinařská vesnice Blatnice pod Svatým Antonínkem na Hodonínsku je vzhůru nohama. Ve středu večer tady sousedka v rodinném domě objevila dvě ubodané děti (†2 a †6) a také jejich těžce zraněnou matku (29). Na tu okamžitě padl hlavní stín podezření ze spáchání brutálního zločinu.

„Naši specialisté už na místě pracují několik desítek hodin. Kdo vraždil, není v tuto chvíli ale stále jasné,“ řekl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb. Přesto je jednou z šetřených verzí i možnost, že máma nejdříve ubodala vlastní děti a pak se pokusila spáchat sebevraždu. Na těle měla několik bodných ran. Teď leží v nemocnici, je mimo ohrožení života.

V obci mámu dvou dětí – holčičky a chlapečka – všichni dobře znali. „Jsem absolutně v šoku. Ona se o ně vzorně starala, každé ráno je vodila do školky a školy, nechápu, co se tam stalo,“ řekl roztřeseným hlasem jeden ze sousedů. „Je to inteligentní holka, středoškolačka, která svému manželovi hodně pomohla v době, kdy se mu nepodařilo pokračovat ve slibně rozjeté fotbalové kariéře. To, co se stalo, je z mého pohledu nepochopitelné, zdáli se být naprosto v v pohodě,“ myslí si starosta obce Josef Vavřík a dodává: „Hned jsem šel za jejím manželem, on dělá zedníka, a nabídl jsem mu jménem obce jakoukoliv pomoc. Jenže on mě téměř nevnímal, úplně se zhroutil...“

Manželé spolu žili asi osm let, do Blatnice se ale přestěhovali teprve před dvěma měsíci. Žije tady i sestra a rodiče nešťastného otce. Všechny nyní vyšetřují kriminalisté a jsou zároveň v péči policejního psychologa. Co bude dál, nikdo netuší. Dokud policie neskončí pátrání, nelze dělat žádné závěry. Život dvěma malým dětem ale už nikdo nevrátí.

15.5.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.