Noc na pražském hlavním nádraží: Muž (47) probodnul žebráka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Noc na pražském hlavním nádraží: Muž (47) probodnul žebráka!

Přímo před hlavním nádražím muž žebráka napadl.
Přímo před hlavním nádražím muž žebráka napadl. (: Martin PŘIBYL)

PRAHA – Neovladatelná žízeň a touha po cigaretě vyvolaly konflikt včera kolem půlnoci u hlavního nádraží v Praze. V horké noci padala ostrá slova a tekla krev.

Neovladatelná žízeň a touha po cigaretě vyvolaly konflikt včera kolem půlnoci u hlavního nádraží v Praze. V horké noci padala ostrá slova a tekla krev. Incident zaznamenali lidé vedle parkoviště ve Vrchlického sadech. Bezdomovci, kteří se sem na noc stahují, hovořili ještě včera o policejní razii a popravě.

U bočního vchodu do hlavního nádraží seděl v noci muž (47) se svou přítelkyní. „Pili pivo, možná i víno. To si tady v tom vedru dá každý. Nikoho si ale nevšímali,“ popsal okamžiky krátce před rvačkou muž, pro kterého je už několik let nádraží druhým domovem.

Pár kolem půlnoci upoutal pozornost jiného, rovněž žíznivého muže (31). Chuť měl, ale peníze nikoliv, a tak přišel s prosíkem. „Žebral o cigarety a pivo a nechtěl si dát pokoj,“ dodal bezdomovec. Nejdříve ho muž s partnerkou odháněl, aby neotravoval. Když ale žebrák neustále obtěžoval s tím, že chce pít a kouřit a aby mu přispěli, rozzuřil se. Vyskočil a začali se hádat a strkat do sebe. Ani fyzické násilí žebráka nevypudilo. Muž ho tedy praštil pěstí do zad. Pak popadl otevírací nůž a bodl ho.

Krvácejícímu na pomoc zavolali lidé záchranku. „Pacienta s bodnou ránou v zádech jsme převezli do nemocnice Na Františku,“ řekla Aha! mluvčí záchranky Simona Cigánková. Podle ní se nejednalo o těžké zranění. Zato mezi bezdomovci, kteří ani po incidentu svá místa kolem nádraží neopustili, se ještě včera hovořilo o obrovském dramatu. „Prý mu uříznul hlavu. Byla tady spousta policajtů. Prostě razie,“ vyprávěl Aha! muž, který na nádraží prodává v jednom ze stánků. „Nic o rvačce nevím, ale vůbec mě to nepřekvapuje. Jednou za měsíc se tu něco drsnějšího stane,“ dodal prodavač časopisů.

Muže, který napadeného bodl do zad, policie převezla na záchytku. „Komisař ho po vystřízlivění obvinil z ublížení na zdraví a podal návrh na uvalení vazby. K případu se bude pravděpodobně muset vyjádřit znalec z oboru psychiatrie,“ dodala mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.