V Přerově zuřila válka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

V Přerově zuřila válka

Účastníci demonstrace byli bojovně naladěni.
Účastníci demonstrace byli bojovně naladěni. (ČTK/Vladislav Galgonek)

PŘEROV – Kusy laviček, dlažební kostky, dýmovnice a rozbušky. To vše létalo v sobotu vzduchem v areálu přerovského autobusového nádraží při demonstraci pravicových extremistů v Přerově. Policie zadržela 31 lidí.

Kusy laviček, dlažební kostky, dýmovnice a rozbušky. To vše létalo v sobotu vzduchem v areálu přerovského autobusového nádraží při demonstraci pravicových extremistů v Přerově. Policie zadržela 31 lidí. Demonstrace, které se nakonec podle policie zúčastnilo asi 700 radikálů, přerostla odpoledne v jejich bitku se stovkami policistů. Rvačky se kromě autobusového nádraží odehrály i na dalších místech Přerova.

V řadách policie, extremistů i antifašistů jsou zranění, většinou jde o poranění lehká, demonstrantovi (21) však dělobuch pravděpodobně utrhl prst. Veterinář musel dokonce ošetřit i koně jízdní policie, kterého zasáhla do nohy dlažební kostka.

Podle přerovského primátora Jiřího Lajtocha ve městě nevznikly větší škody. „Technické služby uklízejí lahve a další věci, které tam demonstranti naházeli. Ožehnuto je vozidlo městské policie,“ přiblížil Lajtoch.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

6.4.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.