Klučina (10) řídil auto a... Ujel 100 km! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Klučina (10) řídil auto a... Ujel 100 km!

Takto vypadá 150 cm vysoké dítě za volantem.
Takto vypadá 150 cm vysoké dítě za volantem. (Aha! – Kateřina Kalibánová)

TURNOV – Dobrodruh? Nebo spíš nezbeda? Klučina (10) se doma pohádal s rodiči a rozhodl se utéct k babičce. Jenže, pozor! Na dalekou cestu z Benešova do Semil si vzal rodinnou Škodu Favorit. Kdyby ho po 100 kilometrech nezadrželi policisté, nejspíš by dojel až do cíle.

..

Hoch se vydal na dobrodružnou cestu večer po drobné domácí roztržce. S favoritem bez problémů vyjel z rodného Benešova, dojel až do Prahy, tady se s přehledem propletl přes jižní spojku a směřoval si to dál na libereckou dálnici. Co na tom, že klučík měřil sotva 150 centimetrů a za volantem nebyl skoro vidět. Auto řídil prostě bravurně. Teprve v Turnově si malého řidiče všimla policejní hlídka. „Choval se tak nějak divně, zvláště když předjížděl. Tak jsme ho zadrželi,“ řekl velitel turnovské policie Vladimír Studnička. Chlapec urazil více než stokilometrovou vzdálenost asi za 1,5 hodiny, jel tedy asi 80 kilometrovou rychlostí. Při svém zadržení prý hoch dokonce zvažoval, že by si s policisty zahrál na honěnou, pak ale tenhle pošetilý nápad zavrhl. A kde se malý dobrodruh naučil takhle parádně řídit? Od dědečka! Na tom ale není nic špatného, tedy pokud by klučina jezdil jen po neveřejných komunikacích – třeba na polní cestě nebo na zahradě.

Minišoféři za volantem

■ Před rokem v Mimoni na Českolipsku chlapec (5) jen tak – v pyžamu – ujel 500 metrů, než naboural do jiných dvou aut a do domu. Napáchal škodu za 100 000 korun, sám vyvázl bez zranění.
■ Předloni v prosinci havaroval na Českolipsku s Opelem Vectra řidič (14). Při nehodě utrpěl jeho stejně starý spolujezdec lehčí zranění. Silný vůz chlapec sebral rodičům bez dovolení, neudržel ho na rovné silnici, sjel do příkopu a narazil do sloupu elektrického vedení. Škoda dosáhla 60 000 korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.