Kocourek v botách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kocourek v botách!

Mokasín prožil celý rok v kožených botičkách.
Mokasín prožil celý rok v kožených botičkách. (pro Aha! – OS Podbrdsko, psoz.cz)

PRAHA – Toulavý černý kocourek málem zemřel! Kvůli spáleným tlapkám! Jen díky dobrým lidem se nemocné zvíře podařilo zachránit. Na bolavé pacičky dostal botičky a vysloužil si jméno Mokasín. Jaký bude jeho další osud?

Mokasín si spálil tlapky!
Nyní čeká, kdo se ho ujme

Dokud byl Mokasín roztomilé koťátko, žil si v osadě na Berounsku jako král. Pak ale léto skončilo, chataři odjeli a kocour se musel naučit protloukat sám. Potravu si lovil, někdy zašel na granule, které mu sypala starší paní. Nikdy se však nenechal ani pohladit. Potom ale na půl roku zmizel. Když se vrátil, byl v tak zuboženém stavu, že ho jeho pečovatelka snadno lapila.

Kocourek byl vyhublý a v očích měl zánět. Nejhorší ale byly spálené tlapky. Na bříškách neměl Mokasín žádnou kůži a šlapal vlastně na živé maso. „Aby se mu do otevřených ran nedostaly nečistoty, pořídili jsme mu slušivé kožené botičkymokasíny,“ vzpomíná Barbora Kolmanová z OS Podbrdsko, která o opuštěné a zraněné kočky pečuje.

Léčení trvalo skoro rok. Dnes jsou Mokasínovy tlapky potažené novou tkání a botky už nosit nemusí. Nyní čeká očkovaný a vykastrovaný kocour na nového páníčka se zahradou, kterou je připraven zcela zbavit myší.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.