Dal si pivo a šel plavat, z vody se nevynořil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dal si pivo a šel plavat, z vody se nevynořil!

Po Tomášovi pátrali potápěči…
Po Tomášovi pátrali potápěči… (pro Aha!: Pavel KOČÁR)

FRÝDEK-MÍSTEK – Když se čtveřice mladých lidí ve středu v půl deváté večer rozhodla, že se všichni vykoupou po parném dni v přehradě Žermanice, asi ani netušili, že zpátky na břeh se dostanou jen tři. Tomáš (†17) se totiž najednou ztratil pod hladinou.

„My jsme ho ještě viděli, jak plave za bráchou na druhý břeh a v půlce se ztratil. Už jsme viděli jen bublinky nad hladinou,“ řekla Aha! smutně jeho kamarádka, která po celou dobu sledovala, jestli policejní potápěči Tomáše najdou.


„Víte, on ve vodě žil, on byl žába. Vůbec nebyl nemocný, asi dostal křeč nebo něco. Těžko se mi o tom mluví,“ dodal Tomášův bratr. Za chlapcem hned do vody naskákalo asi pět lidí, kteří se ho snažili najít a vytáhnout. Ani jednomu se to ale nepodařilo. „No, nějaký alkohol tam byl,“ dodává na otázku Aha! Tomášova kamarádka. „Právě alkoholem posilnění lidé si neuvědomují, jak ve vodě mohou podcenit své síly,“ uvádí záchranářka Radka Zipserová z Vodní záchranné služby Těrlicko, pod kterou Žermanická přehrada patří.

„Vůbec by nás nenapadlo, že to takhle může skončit,“ říká se slzami v očích Tomášův bratr ve chvíli, kdy tělo mladého muže vytahují potápěči z vody. Jejich pátrání tak po více než deseti hodinách končí. Bohužel smutně...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.