Roman (†4) utonul v bazénku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Roman (†4) utonul v bazénku

Malý Románek na fotce z konce školního roku. (Chlapeček s motýlkem)
Malý Románek na fotce z konce školního roku. (Chlapeček s motýlkem) (pro Aha!: Pavel MAREK)

BRUNTÁL – Obrovská tragédie otřásla vesnicí Brantice na Bruntálsku. V dětském nafukovacím bazénku se o svátcích utopil čtyřletý chlapeček Románek. Neštěstí na zahradě připomínají jen zbytky ohořelého bazénku, který po smrti syna podle lidí z vesnice spálila zoufalá matka.

Hlídat ho měla jedenáctiletá sestra

Pro Romana i jeho starší sestru mělo jít o jeden krásný prázdninový den, který byl díky příznivému počasí pro koupání jako stvořený. Sourozenci se zrovna ráchali v plastovém bazénku na zahradě rodinného domu postaveného na samotě za vesnicí. Vtom si děvče všimlo, že Roman leží pod plovacím kruhem. „Dívka začala chlapce z vody tahat a zavolala maminku. Ta vyzkoušela umělé dýchání a masáž srdce. Na silnici před domem zastavila auto a nechala se se synem odvézt do nemocnice,“ řekla Aha! mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová. Jenže oživovací pokusy, které trvaly skoro hodinu, už malému Romanovi život nevrátily. „Předběžně je stanoveno, že zemřel na utonutí, ale musí ještě proběhnout pitva,“ dodala policejní mluvčí.

„Je to obrovská tragédie, ani děti ve školce nechápou, co se vlastně Románkovi stalo,“ svěřila se Aha! zdrcená učitelka mateřské školky, kam malý Roman chodil. „Byl to strašně hodný kluk, nikdy s ním nebyly problémy,“ popsala, když chlapce ukazovala na fotce z konce školního roku.

Bazének, kde malý Roman přišel o život, je spálený na uhel. Je ale zřejmé, že se do něj vešlo asi jen 30 cm vody. I ty ale zjevně stačily k tomu, aby se dítě utopilo. „Zvláště teď, po konci školního roku, jsou děti rozpustilé, protože mají prázdniny. Rodiče by ale neměli podceňovat ani takovéhle malé zahradní bazénky,“ upozornila na smrtelná rizika policejní mluvčí z Bruntálu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.