Paroubek neuspěl! Expremiér se do politiky nevrátí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Paroubek neuspěl! Expremiér se do politiky nevrátí

Když Zeman s Paroubkem dostali chuť na něco ostřejšího, navštívili sousedku Věru Popkovou. Ta jim nalila domácí slivovičku.
Když Zeman s Paroubkem dostali chuť na něco ostřejšího, navštívili sousedku Věru Popkovou. Ta jim nalila domácí slivovičku. (: ČTK)

PRAHA – Jiří Paroubek nepřemluvil »důchodce z Vysočiny« Miloše Zemana ke kandidutaře do Senátu při podzimních volbách. Ve středu ho i kvůli tomu navštívil na jeho chalupě.

Zeman: Jirko, promiň, zůstanu radši důchodcem!

Jiří Paroubek nepřemluvil »důchodce z Vysočiny« Miloše Zemana ke kandidutaře do Senátu při podzimních volbách. Ve středu ho i kvůli tomu navštívil na jeho chalupě. Paroubek s expremiérem popili, dali si oběd a podnikli pěší výlet. Slíbili si, že se budou scházet dál. Na návrat Zemana do velké politiky ale můžeme zapomenout…

Šéf ČSSD Jiří Paroubek se v televizní debatě minulou neděli svěřil, že by uvítal Zemanovu kandidaturu do Senátu. ČSSD prý chybějí osobnosti a Zeman právě takovou je. Ve středu se tedy Paroubek vydal za bývalým premiérem na jeho chalupu v Novém Veselí na Žďársku a chtěl ho kromě soukromého »klábosení« přemluvit k návratu do politiky. Zeman ale večer novinářům oznámil, že kandidovat do Senátu nehodlá. Jeho poslední službou pro ČSSD byla pomoc v kampani před volbami do Sněmovny.

Chlapské setkání

Premiér Paroubek k Zemanovi dorazil už v poledne. Dali si oběd. Pak si spolu vyšli na několikakilometrový pěší výlet. „Celé setkání bylo velmi přátelské. Domluvili jsem se, že v nich budeme pokračovat,“ svěřil se Zeman. Po výletě dostali chuť na něco ostřejšího. Tak zašli k sousedce Zemana Věře Popkové. Ta jim nalila domácí slivovičku. Vypadá to, že Zeman se na Vysočině vzdal své dříve oblíbené becherovky a zaměřil se na slivovici… Premiér ještě na cestu od sousedky dostal kytici pro manželku a přátelsky se s Milošem i paní Popkovou rozloučil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.