Saúdská Arábie: Zbičují stařenku. Navštívili ji muži! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Saúdská Arábie: Zbičují stařenku. Navštívili ji muži!

Íránce Amáni Bahrámí (31) chrstl bývalý spolužák Madžid Movahedí do obličeje kyselinu a dívka má dnes zohavenou tvář a je téměř slepá.
Íránce Amáni Bahrámí (31) chrstl bývalý spolužák Madžid Movahedí do obličeje kyselinu a dívka má dnes zohavenou tvář a je téměř slepá. (: ara)

CHAMLÍ – Za to, že ji doma navštívili dva mladíci, uložil saúdskoarabský soud stařence Chamise Savádiové (75) přísný trest – 40 ran bičem, čtyři měsíce vězení a deportaci ze země.

Fahd (24) a jeho přítel Hadian totiž ženě přinesli jídlo, přitom je překvapila náboženská policie, která sleduje prohřešky proti islámu.

Nepomohlo ani to, že Fahda stařenka kdysi kojila, je tedy takřka jejím synem. Zákon přísně zakazuje jakýkoliv kontakt mezi muži a ženami, kteří nejsou příbuzní, a argumentu o kojení soud neuvěřil. Fahd vyfasoval stejný trest jako Chamisa, Hadian dostal šedesát ran bičem a šest měsíců vězení. V Saúdské Arábii je snad nejtvrději a nejdůsledněji vyžadováno dodržování předepsaného životního stylu, které ukládá zákon šaría.

Další »spravedlnost« z arabského světa
  • Íránce Amáni Bahrámí (31) chrstl bývalý spolužák Madžid Movahedí do obličeje kyselinu a dívka má dnes zohavenou tvář a je téměř slepá. Podle šaríi může také požadovat mužovo oslepení, ale jen jednoho oka, protože jeden muž rovná se dvě ženy. Pokud Amáni bude chtít Mohavedímu vypálit kyselinou oči obě, zaplatí za to druhé 25 110 dolarů (asi 550 000 Kč).
  • Amina Lawal Kurami byla v nigerijské vesnici Bakori odsouzena k smrti zahrabáním do pasu do země a ukamenováním. Porodila totiž nemanželské dítě a nebyla schopna k soudu přivést čtyři svědky, kteří by jí potvrdili, že byla k sexu nucena. Rozsudek je odložen na dobu osmi měsíců, než Amina dítě odkojí.
  • Manžel v Kurdistánu našel v mobilu své ženy cizí číslo. On a jeho rodina ji za to zmlátili, zohavili, zlomili jí kosti, kamenovali a nakonec zastřelili. Její devítiměsíční dítě zmizelo. Manžel nebyl za vraždu ze cti odsouzen, vykladači Koránu ji totiž povýšili na »boží slovo«.
  • V Saúdské Arábii znásilnila skupina sedmi mužů vdanou ženu (19). Soud ji za to odsoudil a žena se rozhodla o případu promluvit v médiích. Úřady jí proto trest zpřísnily na 200 ran bičem a půlroční pobyt za mřížemi.
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.