Takhle nás okrádají mobilní operátoři: Skutečná cena SMS? 0,10 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Takhle nás okrádají mobilní operátoři: Skutečná cena SMS? 0,10 Kč!

Mobilní operátoři na SMS nehorázně vydělávají.
Mobilní operátoři na SMS nehorázně vydělávají. (: Profimedia.cz)

PRAHA – Tak to je síla! Mobilní operátoři z nás dřou pěkné peníze. A nejvíc vydělávají na SMS zprávách. Poslání jedné stojí podle serveru mobil.cz méně než deset haléřů, nám je ale účtují až 2,90 koruny.


My platíme v Česku až 3,20 Kč...
...a ze zahraničí nás stojí až 10 Kč!

Nejlevnější textové zprávy u předplacených tarifů nabízejí operátoři za korunu. Za cenu jedné textové zprávy bychom jich mohli vlastně odeslat skoro dvacet... Stačilo by využívat k posílání datové technologie GPRS. „Jenže, ač některé telefony zasílání SMS přes datové sítě umožňují, operátoři tuto volbu takticky nepovolují,“ uvádí server.

Kliknutím zvětšeteŠTRASBURK – Alespoň trochu snad mobilní operátoři ostrouhají od letošního července. Výbor pro průmysl Evropského parlamentu totiž schválil návrh Evropské komise, která stanovila strop pro posílání SMS v rámci roamingu. Jedna textovka by neměla být dražší než 11 eurocentů, tedy 3 Kč. Normu musí ještě schválit plénum Evropského parlamentu a členské státy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.