Česko v roce 2050... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Česko v roce 2050...

PRAHA – Česko se mění v subtropy, už pár let nenapadl nikde sníh, nad Prahou fičí uragány, jižní Čechy zažívají rok co rok potopu, na Moravě poletují papoušci a pravidelně jsou zde velké požáry. Mizí lesy.

Třetinu obyvatel Česka tvoří přistěhovalci – Afričané, Číňané a Arabové. Zločinnost rapidně roste. Je málo pitné vody, ukrutně zdražila i elektřina. Množí se epidemie tropických nemocí. V televizi běží trojrozměrné obrázky ze setkání s mimozemšťany. Průměrný věk vzroste o 15 let, jenže se nerodí děti a člověk je pomalu vytlačován myslícími roboty. Tak tohle nás podle vědců čeká kolem roku 2050!

POČASÍ

Vedra, zabijácké uragány, záplavy. Do střední Evropy se vrací počasí, které tu bylo před 400 000 roky. Průměrná teplota se zvýší o 5 °C. Říp a další dnes spící sopky (Doupov, Jeseníky, České středohoří, okolí Chebu) opět chrlí lávu. Podzim a jaro neexistují: hned po zimě je žhavé léto a hned po létě deštivá zima.

Extrémní vedra: Letní teploty až ke 40 °C, výpadky elektrické sítě.
Sucho: Neúroda, požáry, vysychající řeky, umírající zvířata a ryby, infarkty.
Přívalové deště: Záplavy, silné bouřky, často kroupy.
Ničivé vichřice: Budou stále častější (hlavně v zimě).

ŽIVOT

Průměrný věk.
Nové léky, výměna genů, náhradní orgány z klonovaných buněk. Zbytek v těle opraví miniroboti vypuštění do krve. Průměrný věk se zvýší na téměř 90 let. Jenže se nerodí děti – Češi se bojí, že by je neuživili. Čechů je tak už jen 7,1 milionů, žije zde ale dalších 3,5 milionu přistěhovalců.
● Virtuální sex.
Lidé se u nás rozmnožují klonováním, u dětí lze naprogramovat vlastnosti. Móda virtuálního sexu – trojrozměrné hologramy – umí vytvořit žhavé erotické scény přímo v obýváku.
● Zvířata umírají.
Díky klonování se ale v zoo objevují i dinosauři a mamuti, počítače dokážou vyrobit a zhmotnit nová zvířata s umělou inteligencí.
● Příroda jen na povolení.
Deštné pralesy ve světě jsou téměř zničeny, zbytky přírody jsou kvůli zachování zdrojů vody, kyslíku a surovin přísně chráněny. V Česku i do lesa můžeme jen na povolení.
● Umělí lidé.
Elektronické obvody jsou propojeny s živou hmotou. Myslící roboti se dokážou sami rozmnožovat a učit, dokonce mají i city.
● Dálnice v potrubí.
Vlaky se pohybují na magnetických polštářích rychlostí až 1500 km/h. Evropa je propojena s Afrikou a USA sítí dálnic a železnic v obřím potrubí na dně oceánů. Obří letadla pro 1200 lidí létají rychlostí až 3000 km/h.
● Auta bez řidičů.
Auto už nešoféruje počítač, ale »inteligentní« silnice, které vozům »radí«, jak jet. Většina elektřiny se vyrábí z vodíku. Auta jezdí ale i na sluneční elektřinu z článků, zabudovaných v silnici.
● Mimozemšťané.
Místo k moři létají lidé na dovolenou do kosmických hotelů. Lidé komunikují s mimozemskými civilizacemi, ale i se zvířaty a rostlinami.

Svět se do 45 let utopí! Už to prý nejde zastavit...


O globálním oteplování čtěte více v dnešníém tištěném Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.