Sněhová kalamita v Česku: Brrr, čeká nás až -22 °C! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Sněhová kalamita v Česku: Brrr, čeká nás až -22 °C!

Řidič peugeotu nezvládl auto na namrzlé silnici v Častolovicích na Rychnovsku. Auto narazilo do sloupu a skončilo na střeše. Řidič vyvázl se zraněními.
Řidič peugeotu nezvládl auto na namrzlé silnici v Častolovicích na Rychnovsku. Auto narazilo do sloupu a skončilo na střeše. Řidič vyvázl se zraněními. (– HZS Rychnov nad Kněžnou)

PRAHA – Sněhové závěje a pořádný mráz potrápí v příštích dnech celé Česko. Meteorologové upozorňují, že nás zasáhne silné sněžení a budou se tvořit sněhové jazyky. Rtuť teploměru klesne až na 22 stupňů pod nulou!


Až do čtvrtka bude oblačno s občasným sněžením. Dnes přes den vystoupí teploty na -4 až 0 °C, ve středu na -5 až -1 °C. Ještě horší bude druhá polovina týdne. „Ve čtvrtek po ránu klesnou teploty v horských oblastech a tam, kde ubude oblačnosti, až na -20 stupňů. V nižších polohách se budou teploty pohybovat od -8 do -12. Stejná situace bude v nížinách i v pátek, v horských oblastech ale klesnou teploty až na -22,“ předpověděla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Počasí již výrazně zkomplikovalo dopravu a vyžádalo si i lidské životy. Na silnici z Mladé Boleslavi do Prahy havaroval transportér celní správy, jeden z celníků na místě zemřel. Problémy vznikly i v Libereckém kraji. Tam kromě hustého sněžení komplikují dopravu také uzavírky spojené s lyžařským šampionátem v Liberci. Nepříjemnou situaci řešili i v Praze, kde na silnice vyjelo přes 120 sypačů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.