Další nehoda autobusu na Slovensku! Křik, bolest a pak smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Další nehoda autobusu na Slovensku! Křik, bolest a pak smrt!

Ve zdemolovaném autobusu našla smrt devětačtyřicetiletá žena.
Ve zdemolovaném autobusu našla smrt devětačtyřicetiletá žena.  (: ČTK)

PREŠOV – Řinčení skla, skřípění plechu, výkřiky bolesti a hrůzy. Včerejší probuzení muselo být pro cestující z autobusu, který jel z Plzně na Ukrajinu, velmi kruté.

Řinčení skla, skřípění plechu, výkřiky bolesti a hrůzy. Včerejší probuzení muselo být pro cestující z autobusu, který jel z Plzně na Ukrajinu, velmi kruté. Autobus, jemuž údajně došlo palivo, se totiž ráno na Slovensku zřítil ze srázu. Devětačtyřicetiletá žena nehodu nepřežila. Podobnost s nehodou, která tři dny předtím stála život čtrnáctiletého chlapce, je děsivá.

Autobus cestovní kanceláře Turistika a hory se 43 převážně mladými lidmi mířil do Karpat. Bylo kolem šesté ráno, když autobusu ve stoupání mezi východoslovenskými obcemi Chminianská Nová Ves a Svinia nedaleko Prešova došlo palivo. Osmatřicetiletý řidič z Horní Lukavice, který právě seděl za volantem, chtěl zacouvat na odstavnou plochu. Místo toho se však autobus zřítil z pětimetrového srázu u silnice, dvakrát se převrátil a zůstal ležet na levém boku. Pád do hlubiny se stal partnerce jednoho z učitelů střední školy osudným, dalších 14 lidí utrpělo zranění. Dva zůstali v nemocnici. Majitel cestovní kanceláře a zároveň vedoucí zájezdu Jiří Kráčalík starší je přesvědčen, že za nehodu může selhání techniky. „Není v tom únava či mikrospánek. Seděl jsem vedle řidiče a komunikoval s ním. Ručička ukazovala, že má ještě čtvrt nádrže nafty. V Prešově chtěl nabrat. V kopci mu ale najednou došla,“ prohlásil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.