V Praze vybuchla bomba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

V Praze vybuchla bomba!

Výbuch bomby udělal do zdi kolem letohrádku Hvězda obrovskou díru.
Výbuch bomby udělal do zdi kolem letohrádku Hvězda obrovskou díru. (: Alexandr MALACHOVSKÝ)

PRAHA – Idylické sobotní odpoledne, v parku u letohrádku Hvězda na pražských Petřinách ruší návštěvníky snad jen ptáci svým zpěvem. A najednou rána jako z děla! Co se to děje?

Idylické sobotní odpoledne, v parku u letohrádku Hvězda na pražských Petřinách ruší návštěvníky snad jen ptáci svým zpěvem. A najednou rána jako z děla! Co se to děje? Po příjezdu policie je jasno: vybuchla tu bomba!

Obrovská rána se areálem letohrádku rozlehla krátce před třetí hodinou odpoledne. Parkem se tou dobou procházejí hlavně rodiny s malými dětmi. Vyděšení lidé proto ihned volají policii. Ta na místě našla zhruba metr širokou a půl metru hlubokou díru v kamenné zdi, která vede kolem areálu. „Na místo ihned vyrazil pyrotechnik. Kameny byly rozmetány do vzdálenosti několika stovek metrů dovnitř parku, takže policisté museli prohledat daleké okolí, aby bylo jisté, že tam neleží někdo zraněný,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Brožová.

Policejní experti na místě pracovali do půl sedmé večer. Pak teprve bylo jisté, že při explozi nikdo nebyl zraněn a také že žádné další nebezpečí nehrozí. Otazníky a s nimi i strach ale zůstávají: kdo a proč to udělal? Policisté zatím příliš sdílní nejsou. „Co přesně vybuchlo, budeme vědět až po expertizách. Zatím je jasné jen to, že šlo o nástražný výbušný systém a že pachatel je neznámý,“ řekla Brožová. Podle neofi ciálních informací se nejspíš jednalo o malé množství trhaviny trinitrotoluen.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.