Václav Kočka st. (67): Ďuričko chtěl zabít i mě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Václav Kočka st. (67): Ďuričko chtěl zabít i mě!

Už jsou to čtyři měsíce, ale Václav Kočka se stále nedokáže se smrtí syna Václava smířit.
Už jsou to čtyři měsíce, ale Václav Kočka se stále nedokáže se smrtí syna Václava smířit.

PRAHA – Obrovská lítost a vztek! To jediné zbylo provozovateli Matějské pouti Václavu Kočkovi (67), kterému před téměř čtyřmi měsíci hoteliér Bohumír Ďuričko (55) v restauraci Monarch v centru Prahy chladnokrevně popravil syna Václava (†40). Se ztrátou dítěte se Kočka starší smířit nechce a nemůže.

V zakouřené kanceláři Václava Kočky na pražském Výstavišti vládne ponurá atmosféra. V pondělí to budou přesně čtyři měsíce od doby, kdy provozovatel oblíbené Matějské pouti ztratil náhle jednoho ze synů. Václav Kočka neskrývá svůj smutek ani slzy, když si na onu událost vzpomene.

„Pořád se ptám, proč se to stalo. Ďuričko je profesionální střelec, tvrdil, že zbraň nosil od patnácti. Vždyť mohl toho kluka jen zranit, střelit ho do nohy nebo ramene. I kdyby byl na vozejku, já bych si ho vozil a povídal si s ním,“ svěřil se Kočka starší a neubránil se slzám.

„Ale on vyloženě vraždil naplno, podle expertizy byly všechny tři rány smrtelné. Ďuričko jako lovec uvedl, že střílí vždycky třikrát. Ale můj syn byl člověk, to nebyl jelen!“ zlobí se Kočka, který má v kanceláři i synovu velkou fotografii. „Mám ji tady, ale otočenou. Podívejte. Já se na ni nemůžu ani podívat, nejde to,“ svěřil se Kočka.

Václav Kočka starší se domnívá, že by Ďuričko střílel na večírku dál a zabil i jeho. „Kdyby se mu nezasekl náboj, tak nás postřílí. Tomu věřím najisto. Pamatuju si, jak jsem viděl syna v krvi, jak leží za židlí a Ďuričko měl úsměv na rtech. Kvůli tomu všemu celé noci nespím. Nechápu, proč se to stalo a chci spravedlnost,“ popsal Kočka.

Provozovatel Matějské pouti zavzpomínal i na velký a okázalý pohřeb svého syna. „Mám pokřtěné všechny děti, všechny děti se braly v kostele, bylo jasné, že pohřeb bude velký. Kluk si přál koňské spřežení, co je na tom špatného? Ten pohřeb byl událost, která šla do celé Evropy. Volali mi kvůli tomu i z Afriky,“ zlobí se otec zavražděného. Při poslední myšlence na syna se Kočka opět neubrání dojetí a slzám. „Víte, co je to přijít o dítě? To se nedá zapomenout...“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.