Obec se změnila v jezero | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Obec se změnila v jezero

Stanislav Pokorný se brodí zaplavenou ulicí v obci Podhradí nad Dyjí na Znojemsku, kterou po vydatných deštích zatopila řeka Dyje.
Stanislav Pokorný se brodí zaplavenou ulicí v obci Podhradí nad Dyjí na Znojemsku, kterou po vydatných deštích zatopila řeka Dyje. (: ČTK)

POSTOUPKY – Voda už zase vyplavila domy. Přívalové deště způsobily problémy hned v několika obcích na Kroměřížsku. Nejvíce ale voda řádila v Postoupkách.

Voda už zase vyplavila domy. Přívalové deště způsobily problémy hned v několika obcích na Kroměřížsku. Nejvíce ale voda řádila v Postoupkách.

Část obce se změnila v jedno velké jezero, které zaplavilo silnici, třicet domů, zahrady i garáže. „Přišlo to strašně rychle. Probudila mě asi ve dvě v noci silná bouřka, tak jsem se šla podívat. Otevřela jsem dveře a všude voda,“ popsala Aha! místní žena, která měla ve svém domě téměř metr vody.

Lidé nešli do práce, místo toho nasadili gumáky, popadli kbelíky, lopaty a odklízeli následky prudké bouřky.
„Já mám všechno pod vodou. Venku auto, sekačku a i uvnitř. Plave mi sedačka, židle. Počítám, že uklízet budu tak dva týdny,“ uvedl místní muž s tím, že jen u něj doma se škody vyšplhají na více než dvě stě tisíc.

„Noční bouřka vyplavila vodu z polí, a ta vyústila v místním potoce, který se vylil z břehů. Musíme počkat, až voda odteče. Teprve potom ji začneme čerpat,“ uvedl mluvčí HZS Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.