Kalousek už zase vedení lidovců nevadí - Topolánek tvrdě zkritizoval Čunka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kalousek už zase vedení lidovců nevadí - Topolánek tvrdě zkritizoval Čunka

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Předsednictvo KDU-ČSL včera zrušilo své rozhodnutí, že z vlády má odejít její ministr financí Miroslav Kalousek. Jednání širšího vedení strany, které mělo rozhodnout hluboký spor mezi šéfem strany Čunkem a ministrem Kalouskem, tak skončilo smírem.

Předsednictvo KDU-ČSL včera zrušilo své rozhodnutí, že z vlády má odejít její ministr financí Miroslav Kalousek. Jednání širšího vedení strany, které mělo rozhodnout hluboký spor mezi šéfem strany Čunkem a ministrem Kalouskem, tak skončilo smírem.

Změnu názoru svého předsedy Čunka si včera nedokázal Kalousek vysvětlit. „Já jsem nepochopil proč v úterý navrhuje mé odvolání z vlády a dnes jsem zase nepochopil, proč si to rozmyslel,“ reagoval na výsledek jednání Kalousek.

Devítičlenné lidovecké předsednictvo nově určilo čtyřčlenný vyjednávací tým pro diskusi s ODS o změnách ve složení koaliční vlády. Kromě Čunka a prvního místopředsedy Romana Línka v něm jsou i šéfové poslaneckého a senátního klubu strany Pavel Severa a Rostislav Slavotínek.

Lidovci by rádi prosadili, aby v rekonstruované podobě vlády usedli stejní lidovečtí ministři jako doposud, ale ani předseda Čunek si není jistý, zda se mu tento krok podaří uskutečnit. „Ale v každém případě tento požadavek zní ze všech krajů,“ uvedl Čunek.

Právě o Čunkových schopnostech vést ministerstvo vážně zapochyboval i premiér Topolánek. „Jiří Čunek nezvládá svou roli ministra pro místní rozvoj. Jeho úřad je v rozkladu,“ tvrdě zkritizoval předsedu lidovců Topolánek. Zůstává tak otázkou, jak bude vypadat nové složení vlády.

10.1.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.