Tuhý mráz končí......oteplí se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tuhý mráz končí......oteplí se!

PRAHA – Mráz ovládl naši republiku a z ledového sevření se jen tak nedostaneme. Již sice nehrozí tak vydatné mrazy jako v minulých dnech, přesto se ale rtuť v teploměru bude okolo bodu mrazu pohybovat do konce měsíce.

I když se bude oteplovat, zimní bundy ještě rozhodně neodkládejte. Meteorologové totiž očekávají, že se nejnižší teploty přes den budou pohybovat mezi 1 °C až 5 °Celsia. V noci ze soboty na neděli klesne mráz pod minus deset až minus 18 stupňů.

Neděle pak bude ve znamení mírného oteplení, teploty by se měly pohybovat kolem nuly, místy dosáhnou 4 °C. V noci pak klesnou na minus deset.

12. 1.–18. 1.Příští týden bude patřit sněhu. Teploty totiž budou pozvolna stoupat a z rekordních mrazů tohoto týdne se vyšplhají k nule. Meteorologové proto předpokládají, že sněžit bude na celém území republiky ve všech nadmořských výškách. V noci se však mráz vlády ještě nevzdá a s teplotami okolo 7 °C až 11 °C se sníh udrží.

19. 1.–25. 1.Oteplování ale zastavit nelze, a tak i v tomto týdnu budou teploty pozvolna stoupat, a to zejména v noci. Sněhových srážek bude postupně ubývat, teploty se budou přes den stále držet kolem 5 °C.

26. 1.–31. 1.V závěru ledna se bude dále pozvolna oteplovat. Denní teploty stoupnou, což znamená, že případný sněhový příděl v nižších a středních polohách roztaje.

V noci budou teploty klesat k minus jednomu až minus sedmi stupňům. Ve dne se budou pohybovat mezi minus dvěma až plus pěti stupni.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.