Řidič Petr Máslíčko: Sypal jsem celou noc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Řidič Petr Máslíčko: Sypal jsem celou noc!

Petr Máslíčko před svým sypačem.
Petr Máslíčko před svým sypačem.

PRAHA - Silničáři mají kvůli sněžení pohotovost a jedou čtyřiadvacet hodin denně. Noční směna trvá od desíti večer do šesti ráno. O to, aby byly ráno silnice sjízdné, se stará i Petr Máslíčko (34) z firmy Ipodec.


„Moje mašina uveze až sedm tun soli a za směnu najezdím i 90 kilometrů,“ říká Máslíčko. Nejprve se protahují hlavní tepny, příjezdy k nemocnicím a podobně. Teprve potom přijdou na řadu ostatní silnice. V dispečinku přitom vidí, nejen kde přesně se konkrétní sypač pohybuje, ale i jaké funkce právě používá. Takže »zapíchnout« to u hospůdky a dát si něco na zahřátí, si nikdo netroufne. Těžká technika, která do boje se sněhem vyráží, nemá žádná speciální kola a někdy to pořádně klouže i pluhu. „Lidi si často stěžují, že silničáři zaspali. Ale to není pravda. Jezdíme nonstop. Když sněží nepřetržitě, musíte někdy projet stejný okruh i třikrát. Jestli přijdou slibované mrazy pod dvacet stupňů, přestane sůl účinkovat, a to se teprve uvidí,“ dodává Petr Máslíčko.


Autor: (kpi)
Foto Aha! – Karel Kopáč

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.