Jiří Paroubek: Topolánku, sbal si kufry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiří Paroubek: Topolánku, sbal si kufry!

Jiří Paroubek vyhrožuje...
Jiří Paroubek vyhrožuje... (: ara)

PRAHA – Podle šéfa opoziční sociální demokracie Jiřího Paroubka jsou dny vlády Mirka Topolánka (ODS) sečteny. Včera prohlásil, že ČSSD má ve Sněmovně zajištěno dost hlasů pro vyslovení nedůvěry Topolánkovu kabinetu.

Mám dost hlasů na tvé odvolání

A zároveň pohrozil, že jeho strana takové hlasování vyvolá, pokud se koalice pokusí v Senátu bez dohody s ČSSD zvrátit zrušení poplatků ve zdravotnictví, o kterém v pátek rozhodla Poslanecká sněmovna. „Pokud budete zasahovat do poplatků, je konec vaší vládě bez ohledu na cokoli,“ vzkázal Paroubek.

Šéf poslanců ODS Tluchoř označil Paroubkova slova za vydírání. „Jiří Paroubek již zřejmě definitivně končí s politikou a vydírání se hodlá věnovat na plný úvazek,“ řekl Tluchoř.

Nyní lze jen spekulovat, které poslance kromě komunistů má ČSSD pro tento krok zajištěny. Jejich jména totiž odmítl šéf nejsilnější opoziční strany prozradit. Trápení Topolánkova kabinetu by mohly urychlit rebelky ze strany zelených nebo odbojní poslanci z ODS.

Přitom Topolánkova vláda ustála ve Sněmovně už čtyři pokusy o vyslovení nedůvěry, naposledy letos v říjnu. Bude tak pětka šťastným číslem pro opozici, nebo pro vládní koalici? To se dozvíme asi už brzy.

Jak Džordžíno vyrazil velvyslance!

Předtím, než opozice v čele s ČSSD smetla setrvání našich vojáků na zahraničních misích, třeba v Afghánistánu, jednal Paroubek podle serveru iDnes.cz s velvyslanci čtyř zemí NATO – USA, Británie, Nizozemska a Polska. Ti Paroubka žádali, aby se levice povznesla nad politické půtky a neblokovala setrvání vojáků v cizině, k čemuž se Česko před lety zavázalo. „Ze schůzky odcházeli zděšeni. Paroubek se nechoval právě přátelsky a odešel předčasně. Z jeho úst padala slova o tom, že měli přijít dřív, když se dávala tahle zkorumpovaná vláda dohromady,“ řekl zdroj iDnes.cz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.