Pozor! Policajt je na každém rohu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pozor! Policajt je na každém rohu!

Policistů je nyní na silnicích spousta.
Policistů je nyní na silnicích spousta. (: ČTK)

ČR – Konec prázdnin a blížící se platnost nového silničního zákona vytáhly policisty do ulic! Hlídkují snad na každém rohu a pěkně »vydělávají«. „Nejedná se o Kryštofa, ale o podobnou dopravněbezpečnostní akci zaměřenou na nejčastější přestupky, jako jsou řízení pod vlivem alkoholu a nepřiměřená rychlost.

Chytají hlavně piráty silnic!

ČR – Konec prázdnin a blížící se platnost nového silničního zákona vytáhly policisty do ulic! Hlídkují snad na každém rohu a pěkně »vydělávají«. „Nejedná se o Kryštofa, ale o podobnou dopravně-bezpečnostní akci zaměřenou na nejčastější přestupky, jako jsou řízení pod vlivem alkoholu a nepřiměřená rychlost. Řidiče má upozornit na nový silniční zákon,“ uvedla pro Aha! Pavla Kopecká z policejního prezidia s tím, že potrvá několik dní, zřejmě do konce týdne.

Piráti silnic tak mají smůlu! Pokud nebudou chtít dostat trestné body, a následně přijít o řidičák, už si jako Fitipaldi nebo Niky Lauda na českých silnicích nezajezdí… Do pátku bude na každém rohu policista. „Nynější akce má řidiče upozornit na nový silniční zákon,“ uvedla pro Aha! Pavla Kopecká z policejního prezidia s tím, že potrvá několik dní, zřejmě do konce týdne. A od soboty se už začínají strhávat body!

Na silnicích se však podle informací Aha! policisté rojí jen někde. Každá krajská policejní správa si totiž může naplánovat vlastní systém, jak si na řidiče hazardéry došlápne. V Praze například policie žádnou akci, kterou by upozornila šoféry na nová pravidla, neplánují. „V ulicích je sice více policistů než obvykle, jedná se však o pravidelnou každoroční ochranu dětí před letními prázdninami,“ řekl Aha! šéf pražských dopravních policistů Pavel Švrčula.

Stejné opatření přijali i v Ostravě, kde státní policisty podpořili i strážníci. „Do akce bude denně zapojeno sedmdesát strážníků. Cílem opatření je zajistit bezpečnost dětí, které jsou v této době roztěkané a duchem již na prázdninách, což může mít za následek sníženou pozornost v silničním provozu,“ sdělila mluvčí Městské policie Ostrava Vladimíra Kejdová a dodala, že v akci je i technický oddíl s radary na měření rychlosti. Jak dlouho budou posílené hlídky na silnicích, policie odmítá prozradit. „Kontroly jsou naplánované na několik dní,“ řekla jen Kopecká. Jiné zdroje mluví o délce trvání policejních »zátahů« nejméně do soboty, kdy vstupuje v platnost nový silniční zákon a bodový systém! Stejně zarytě policie mlčí při otázce na počty nasazených uniformovaných mužů a žen. „Počet nevím, nemáme počet lidí na ulicích vyčíslen,“ dodala Kopecká a podotkla: „akce je celorepubliková. Řidiči se nikde neschovají.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.