Sněžit bude všude! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sněžit bude všude!

Konečně dojde i na pořádnou koulovačku!
Konečně dojde i na pořádnou koulovačku! (: ČTK)

PRAHA – Podle předpovědi meteorologů je nejvyšší čas vytáhnout teplé zimní bundy a boty s pořádnou podrážkou. Tento týden by měl být totiž posledním bez výraznější sněhové nadílky, pak se na nás přihrne doslova lavina!

  • A pozor na klouzačky na silnicích

Po celý tento týden by se měla teplota v noci pohybovat pod bodem mrazu, zhruba okolo 6 °C, pozor tedy na ranní klouzačku na silnicích. Přes den pak můžeme očekávat polojasnou až oblačnou oblohu a teploty okolo tří až pěti stupňů Celsia. Polojasno se bude střídat s přeháňkami, a to až do čtvrtečního rána. Koncem pracovního týdne by se ale mělo nebe zakabonit a na horách se mohou začít těšit na sněhovou nadílku. To by mělo potěšit zejména víkendové lyžaře. „V pátek a v sobotu očekáváme teploty od +3 do +7 °C, na horách okolo jednoho stupně,“ předpověděla meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že z nebe se na horách bude sypat sněhové nadělení.

Sněžení lze očekávat nejen v lyžařských střediscích, ale i ve středních polohách, například na Českomoravské vrchovině. Začátek příštího týdne bude ve znamení absolutní vlády sněhu, kdy se máme připravit na pokles teplot pod nulu a déšť se změní na půvabné vločky sněhu i v nížinách.

9.12.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.