Zloděj Procházka - Uniká už rok | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zloděj Procházka - Uniká už rok

 (: ara)

PRAHA – Od krádeže století, při níž František Procházka (34) ukradl 564 milionů korun přímo z objektu bezpečnostní agentury G4S na pražském Žižkově, dnes uplynul přesně rok. Po pachateli i penězích policie stále marně pátrá.

Detektivové věří, že Procházka žije. „Pokud tomu tak je, bude spíš u nás než v cizině. Neumí tak dobře jazyky, aby na sebe neupoutal pozornost. Navíc po něm pátrá Interpol. V Česku se ztratí snáz. Policie málo připomíná jeho podobu, lidé si ho už stěží vybaví. Když trochu přibere, nechá se zarůst, pořídí si nějaký doklad, nikdo si ho nevšimne,“ míní jeden z detektivů. Pátrání po králi zlodějů už stálo i lidské životy. Dva kriminalisté, kteří šli po jeho stopě, se při autonehodě zabili u Mladé Boleslavi. Vítězství neslavili ani při dopadení údajného Procházkova komplice Milana Čermáka (51). Sám vinu popírá a korunní svědek ho nepoznal. Navíc ho soud pustil z vazby. Před tím ovšem jeho manželka složila kauci 10 milionů korun.

„Nad Frantou přemýšlím, co mě zavřeli do vězení. Myslím, že ho ke krádeži donutili. Znali jsme se, to nepopírám, ale rozhodně jsem s ním nic neukrad,“ řekl Čermák časopisu Instinkt. Podle něj byl Procházka »fajn kluk«. „Takovej tichej, klidnej. Strašně moc chtěl studovat, toužil po tom stát se lékařem. Dost trpěl tím, že toho nedosáhl,“ prozradil na Procházku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.